Ekstra Bladet

Sov med to kilo kokain under sengen

- JAN SØGAARD POLITIFOTO

To kilo kokain lå gemt under sengen i et raekkehus i Roskilde-området, da politiet torsdag troppede op for at ransage huset efter et tip om et større parti narkotika.

Den 34-årige beboer fra Tune viste selv betjentene, hvor kokainen lå, og han blev anholdt.

Et døgn senere blev den 34årige idømt seks års faengsel ved en straksdom, der faldt i går, hvor han aflagde fuld tilståelse.

Han blev faengslet, indtil afsoningen af straffen går i gang.

I retten forklarede den 34årige – der ellers havde en blank straffeatt­est og ikke er kendt for relationer til bander eller rockere – at han havde fået kokainen overdraget for cirka 14 dage siden af en ukendt person. Det skete et sted i Roskilde, og han skulle blot opbevare kokainen i en kortere periode.

Var lagermand

– Retten lagde til grund, og det støttes af politiets oplysninge­r i sagen, at den 34-årige kun fungerede som lagermand og ikke selv skulle stå for salget af kokainen, siger anklager Anne Møller.

De seks års faengsel er ’taksten’ for besiddelse af to kilo kokain, og anklageren er derfor tilfreds med dommen.

Politiets Saerlig Efterforsk­ning Øst (SEØ) vil nu forsøge at finde den person, som afleverede kokainen til den 34-årige.

– Det er vores opfattelse, at han har vaeret ’lagermand’, men nu vil vi forsøge at finde den person, der har leveret de to kilo til ham, siger politiinsp­ektør Flemming Madsen, SEØ.

Kokainen har en vaerdi på en million kr., muligvis mere, hvis det viser sig, at den Her er de to poser med to kilo kokain. Styrken er endnu ikke undersøgt, men kokainen er mindst en million kr. vaerd.

er staerkt koncentrer­et og kan fortyndes flere gange.

Den 34-årige havde endnu ikke fået penge for at opbevare kokainen, og han vidste heller ikke, hvad han senere

ville få for det.

I en anden kokainsag anholdt SEØ 30. juni fem personer og beslaglagd­e 13 kg kokain, en kokainpres­se, fyldstof og cirka 300.000 kr.

ALLINGE: En for kraftig vind fik 11 kajakeleve­r og tre instruktør­er i havsnød. Tre af eleverne kaentrede i farvandet ud for Tejn, mens resten af flokken drev laengere ud. Der blev tilkaldt hjaelp fra både JRCC, Nexø Redningsst­ation og Beredskabs­styrelsen, og alle blev reddet i land.

HOLBAEK: På en parkerings­plads ved Netto opstod der uenighed om en p-plads mellem en 35årig kvinde og en aeldre mand. Det endte med, at manden slog kvinden i hovedet med knyttet hånd. Politiet leder nu efter manden, der beskrives som 60-70 år, almindelig af bygning og kørende i en matgrå personbil startende med reg.nr. AW2.

GØRLØSE: Et uheld førte til et andet på Roskildeve­j. En 46-årig kvinde kørte ind i en forankøren­de bil. Få minutter senere kørte en 76-årig kvinde så ind i en anden bilist, som bremsede på grund af det første trafikuhel­d.

SLAGELSE: En 20-årig mand blev anholdt og sigtet for 13 bedragerif­orhold. Han har i en periode solgt koncertbil­letter for cirka 15.000 kroner via Facebook, Den Blå Avis og Gul & Gratis og har fået pengene via kontooverf­ørsler eller Mobilepay. Han har dog aldrig sendt billettern­e til køberne. Den 20-årige har erkendt alle forhold.

AARHUS: En guldsmed blev udsat for et tricktyver­i af to personer. Den ene distrahere­de ekspedient­en, mens den anden stjal en ring. Senere på dagen blev en 16-årig dreng dog anholdt i sagen, da han forsøgte at få vurderet en ring, der var identisk med den stjålne ring.

BALLERUP: Torsdag klokken 13.11 blev en 56-årig kvinde vaeltet omkuld på Nygårdsvej af en ukendt gerningsma­nd. Han forsøgte at stjaele kvindens guldhalska­ede, men uden held. I stedet fik han fat i kvindens pung og stak af. Politiet efterlyser nu en cirka 25-årig mand med anden etnisk baggrund end dansk.

HIRTSHALS: En 67-årig mand var på vaertshus og fik en del alkohol. Da han ville forlade vaertshuse­t, valgte en ansat at holde lidt ekstra øje med ham. I stedet for at ringe efter en taxa ville manden nemlig køre hjem selv. Den ansatte ringede derfor efter politiet, som hentede manden. En alkotest bekraefted­e mandens høje promille.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark