Ekstra Bladet

Politiet: En magtkamp om det kriminelle marked

18-årig taget med pistol på gaden under rockerkonf­likt

- JAN SØGAARD PRIVATFOTO js@eb.dk

I flere måneder har den nye rockerklub Mongols forsøgt at etablere et brohoved på Lolland-Falster, hvor ambitioner­ne har sendt Mongols i vaebnet konflikt med rockerne fra Satudarah, der kom først til sydhavsøer­ne.

Bandidos har ellers siddet hårdt på Lolland-Falster, men er svaekket efter politiets operation ’Shut Down’, der sendte 14 Bandidos-rockere 38 år i faengsel.

Bandidos, der nu har lukket klubhuset på LollandFal­ster, var i efteråret i vaebnet krig med Satudarah, men lige nu står konflikten mellem Satudarah og opkomlinge­rne fra Mongols.

Siden det tidlige forår har der vaeret skyderier i Nykøbing Falster og Sakskøbing, voldsepiso­der med brug af knive og køller og en forsaetlig brandstift­else, siger politiinsp­ektør Kim Kliver.

– Derfor er vi meget synligt til stede i området. Konflikten drejer sig helt enkelt om en magtkamp om det kriminelle marked, siger Kim Kliver.

Politiets målrettede indsats førte torsdag aften til anholdelse af en 18-årig mand i Sakskøbing, der var bevaebnet med en skarpladt revolver og havde 100 gram hash på sig. Han blev i går varetaegts­faengslet i fire uger.

Den 18-årige er involveret i bandekonfl­ikten, mener politiet, men Kim Kliver ønske ikke at saette navn på, hvilken af de ti grupper han tilhører.

Hjaelp politiet

– Det er noget, vi tager meget alvorligt, når folk føler sig nødsaget til at gå med et skarpladt våben på offentlig gade, siger Kim Kliver. Politiet overvejer situatione­n løbende, blandt andet om det kan blive nødvendigt at indføre visitation­szoner.

Kim Kliver opfordrer borgerne til at hjaelpe politiet med observatio­ner. Det var en henvendels­e, som førte til anholdelse­n af den 18-årige.

7. juli blev der sat et foreløbigt punktum i sidste års konflikt mellem Bandidos og Satudarah, da to 18-årige Bandidos-rockere hver fik otte års faengsel for tre skyderier i efteråret sidste år, hvor Satudarah-folk var målene.

En 30-årig med relation til Satudarah blev ramt af fire skud, men overlevede, og en niårig pige lå og sov på sit Mongols forsøger at mosle sig ind på sydhavsøer­ne, mener politiet. Derfor er gruppen nu i konflikt med Satudarah, der sidste år lå i krig med Bandidos, som nu er svaekket på Lolland-Falster.

vaerelse i familiens hjem i Naestved, da to skud bragede ind gennem vinduet.

Endnu et våben er nu taget ud af bandemiljø­et, efter at Saerlig Efterforsk­ning Øst

beslaglagd­e en pistol og 225 styk ni mm patroner og ti kaliber 45 samt 100.000 kr. i kontanter. En 24-årig er nu faengslet i fire uger for våbenbesid­delsen. Beslaglaeg­gelsen

skete i starten af juli, men først i torsdags fik politiet faengslet den 24-årige.

Det er noget, vi tager meget alvorligt

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark