Ekstra Bladet

Langkilde og licenshest­en er hjemme igen

Johannes Langkilde har forladt USA og er vendt hjem til Danmark med familien – og naturligvi­s hesten Jazz

- ANDERS FUNDER – På egen regning? af@eb.dk

DRs tidligere USA-korrespond­ent Johannes Langkilde og hans familie har skiftet Washington ud med Hørsholm. Også familiens omdiskuter­ede licenshest, Jazz, har vendt snuden hjemad mod lille Danmark.

– Hele familien er med tilbage – også hesten, fortaeller Johannes Langkilde til Ekstra Bladet.

– Ja, det kan du godt gå ud fra, slår han fast.

DR-journalist­ens kones hest blev i starten af 2017 pludselig omdrejning­spunkt for en heftig debat om, hvorvidt det var okay, at den i 2013 var blevet fragtet til USA for knap 70.000 af DRs licenskron­er.

Efter laengere tids stormvejr måtte TV-stationens tidligere nyhedsdire­ktør Ulrik Haagerup indrømme, at det ganske enkelt havde vaeret et ’fejl-judgement’ fra DRs side, og at hestetrans­porten dermed ikke blev betalt, når Langkilde-familien vendte hjem til Danmark igen.

Det sker nu, hvor jobbet som udenrigsko­rresponden­t ’over there’ er lagt på hylden til fordel for tjansen som nyhedsvaer­t på TV-Avisen.

Behagelig oplvelse

– Efter vi kom hjem fra USA, tog jeg naermest direkte af sted på arbejde efter blot to dage, hvor jeg lige havde haft mulighed for at hjaelpe familien på plads i de nye omgivelser, siger Johannes Langkilde, der allerede er faldet godt til i DR Byen.

– Det har vaeret en rigtig behagelig oplevelse. Primaert fordi jeg synes, mine kollegaer har taget overvaelde­nde godt imod mig. Men også fordi jeg er kommet ’hjem’ til en funktion, som jeg før har haft i rigtig mange år på TV 2, siger han.

En omvaeltnin­g

Langkilde laegger dog ikke skjul på, at hjemkomste­n til Danmark har vaeret en kaempe omvaeltnin­g – isaer for børnene.

– Familien har det lidt, som om vi stadigvaek er på sommerferi­e. For os er vores liv jo stadigvaek i Washington, siger han og fortsaette­r:

– Det kan man ikke lave om på – slet ikke på 14 dage.

Sammen med sin kone, Sisse, har Langkilde dog forsøgt at gøre den markante overgang så naensom som muligt for børnene, Emilie og Andreas, på seks og otte år.

Foruden sin start på TVAvisen er Johannes Langkilde i øjeblikket i gang med at skrive en bog om tiden i USA i overgangen fra Obama til Trump. Den udkommer til oktober.

Efter vi kom hjem fra USA, tog jeg naermest direkte af sted på arbejde For os er vores liv jo stadigvaek i Washington. Det kan man ikke lave om på – slet ikke på 14 dage

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Det er slut med amerikansk­e rideture for Johannes Langkildes kones hest, Jazz, der angiveligt er rejst retur til Danmark for familiens egen regning.
FOTO: ALL OVER PRESS Det er slut med amerikansk­e rideture for Johannes Langkildes kones hest, Jazz, der angiveligt er rejst retur til Danmark for familiens egen regning.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark