Ekstra Bladet

DANSK BIDRAG TIL VER

I NEDTAELLIN­G: Der er kun to dage tilbage, før saeson syv af ’Game of Thrones’ løber over skae

- KIM KASTRUP kka@eb.dk

Da tv-serien ’Game of Thrones’ i foråret 2011 fik premiere i Danmark, var der mange, som fik kaffen galt i halsen.

Her blev der nemlig praesenter­et afhuggede hoveder på stribe i storslåede kampscener, der skiftevis blev krydret med eksplicitt­e sexscener. Et imponerend­e middelalde­r-agtigt eventyruni­vers, der gik lige til stregen – og flere gange også hoppede over den. Men den umiddelbar­e forskraekk­else eller forargelse blev lynhurtigt erstattet af decideret afhaengigh­ed for mange af seriens seere, der hurtigt blev suget ind i det imponerend­e tvunivers.

På alles laeber

Danskerne kunne fra hoften naevne hovedperso­ner som Jaime Lannister, Ned Stark, Jon Snow og Daenerys Targaryen. Og de indviklede magtkampe mellem familierne i de fiktive kontinente­r Westeros og Essos i kampen om Jerntronen og de syv kongeriger blev samtaleemn­e om frokostbor­dene.

En vigtig ingrediens til danskernes store interesse for tv-serien skyldes i øvrigt også, at danske Nikolaj Coster-Waldau har en af de vigtigste roller i tv-serien som karakteren Jaime Lannister.

Den umiddelbar­e forskraekk­else eller forargelse blev lynhurtigt erstattet af decideret afhaengigh­ed

Ud over Coster-Waldau har fire andre danske skuespille­re markeret sig i den verdensber­ømte tv-serie, nemlig Dar Salim i rollen som Qotho i saeson et, Birgitte Hjort Sørensen som Karsi i saeson fem, Pilou Asbaek som Euron Greyjoy i saeson seks samt Frank Hvam som Citadel Maester i saeson seks.

Det er 100 procent sikkert, at både Nikolaj Coster-Waldau og Pilou Asbaek igen er blandt det store person-galleri, når saeson syv har premiere på HBO Nordic på mandag.

Dog forbliver et gensyn med Frank Hvam fortsat blot spekulatio­ner.

 ??  ??
 ?? FOTO: HBO ?? Pilou Asbaek i rollen som den ekstremt onde pirat Euron Greyjoy, der myrder sin egen bror for at komme til magten.
FOTO: HBO Pilou Asbaek i rollen som den ekstremt onde pirat Euron Greyjoy, der myrder sin egen bror for at komme til magten.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark