Ekstra Bladet

Coster-Waldau: Min svaereste scene nogen sinde

-

Der er garanteret ikke nogen ’Game of Thrones’-fans, der ikke kan huske den berømte scene fra afsnit et i saeson et af ’Game of Thrones’, hvor Nikolaj Coster-Waldau i rollen som Jaime Lannister for alvor blev sat i karakter.

I et luksuriøst tårnvaerel­se ser man Jaime Lannister i hed incestuøs sex med sin tvillinges­øster, Cersei, mens en kun tiårig dreng kravler op ad borgens stejle mure. Igennem et tårnvindue bliver han vidne til det hemmelige samleje.

Jaime Lannister opdager drengen, tager hårdt fat i ham og truer et par sekunder med at smide ham ud ad vinduet. Han besinder sig dog og kigger tilbage på sin søster med et mildt blik, men vender sig igen om og sender med et skødeløst skub drengen ud ad vinduet, før han vender tilbage for at fortsaette samlejet.

Sex ved siden af død søn

Scenen chokerede mange danskere, men det incestuøse forhold til tvillinges­østeren udviklede sig voldsomt, indtil det kulminered­e i afsnit tre i den fjerde saeson. En scene, CosterWald­au kalder den svaereste, han nogen sinde har spillet. Her voldtager Jaime Lannister nemlig sin tvillinges­øster på gulvet ved siden af det alter, hvor deres døde søn ligger.

– Det bliver ikke mørkere end det. Det er et udtryk for magtesløsh­ed, at Jaime Lannister voldtager sin søster Cersei. At forstå psykologie­n bag hans handling, at forstå hvorfor han går så langt, var virkelig svaert. Og det var en utrolig hård og vanskelig scene at indspille, har Waldau tidligere forklaret til mediet Daily Beast omkring voldtaegts-scenen.

Tjener stort

Den i dag 46-årige Coster-Waldau er gået igennem ild og vand i sine seks saesoner af ’Game of Thrones’. Han har myrdet en konge, udkaempet utallige drabelige kampe med sit lange svaerd, og har ovenikøbet fået hugget sin ene hånd af.

Men der er ingen tvivl om, at Coster-Waldau på ingen måde har fortrudt sine seks saesoner. Ligeledes hersker der ingen tvivl om, at Coster-Waldau har scoret kassen på sin store rolle, og at han nu kommer til at tjene endnu flere penge på de sidste to saesoner, der er tilbage af den storslåede tv-serie. Ifølge Hollywood Reporter har han og flere af de øvrige hovedkarak­ter nemlig netop skrevet under på en klaekkelig lønforhøje­lse for sit arbejde i saeson syv og otte.

Her vil Coster-Waldau komme til at tjene 3,2 millioner pr. afsnit. I den kommende saeson syv er der syv afsnit, og i den kommende saeson otte vil der vaere seks afsnit. Det vil betyde, at Waldau kommer til at tjene 41,6 millioner kroner på de sidste to saesoner.

Det tal skal så laegges sammen med, hvad han allerede har tjent i de indtil videre seks saesoner.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark