Ekstra Bladet

Faktaresis­tens er en ombejlet dansepartn­er på dansk vaerdipoli­tiks parketgulv

-

Hvis man vitterlig ser Danmark som en borg, og fjenden står glubsk derude, hvori består så visdommen i at fodre ham med et stykke af den frihedsret­tighed – eksempelvi­s ytringsfri­heden – som vi kaemper for at bevare?

forsøgte Dansk Folkeparti­s Marie Krarup at få vedtaget et forbud mod bederum på offentlige uddannelse­sinstituti­oner. For at stoppe islams indtog i landet. Alle bederum skulle lukkes, lød det. Undervisni­ngsministe­riet har nu kortlagt faenomenet­s omfang. Af 1261 folkeskole­r, gymnasier og andre laereansta­lter svarer 27 – godt to pro

de har en art bederum. Og det cent – at er primaert kristne, der bruger rummene.

’Der er noget galt med fakta. Der er ikke noget galt med vores beslutning­sforslag’, lyder Marie Krarups reaktion til dr.dk.

Faktaresis­tens er en ombejlet dansepartn­er på dansk vaerdipoli­tiks parketgulv.

ting. Men er en forbandet som Flemming Rose på et tidspunkt anskueligh­edsundervi­ste: ’I det omfang religioner og grupper, som jeg ikke er en del af, gør krav på, at jeg respek- terer deres dogmer uden for deres hellige steder, så gør de ikke krav på min respekt, men på min underkaste­lse.

et liberalt deDet er uforenelig­t med mokrati.’

Lad os bevare dette liberale demokrati. Deres hellighed er deres egen sag på deres egne hellige steder.

Der bliver heldigvis hele tiden sagt nej til at give køb på det sekulaere samfund ude i det virkelige liv af dem, der står midt i sammenstød­ene. Fordi de holder

almindelig sund fornuft, fakta sig til samt allerede gaeldende regler.

at kunne skrive det samme om vore folkevalgt­e.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark