Ekstra Bladet

NYE KVALER FOR KEVIN OG HAAS Ikke ubetinget tilfreds

SAGAEN FORTSAETTE­R: Delte meninger hos Kevin Magnussen og Romain Grosjean om den løsning, der skulle ende al snak om bremser hos Haas

- PRESS

SILVERSTON­E (Ekstra Bladet): En god dag for Haas-teamchefen Günther Steiner er en dag, hvor han ikke hører ordet bremser.

Dagen i går før Storbritan­niens Grand Prix skulle have vaeret en god dag, som endte alt den snak om de bremseprob­lemer, der saerligt sidste saeson plagede det nystartede team. Sådan gik det ikke … Faktisk kan det ende med, at de to Haas-kørere benytter to forskellig­e slags bremser i anden halvdel af saesonen.

Romain Efter test i Bahrain og Rusland foretrak Kevin Magnussen CI-bremser, men den opdaterede version var ikke kaerlighed ved første blik.

Det er tricky at gå tilbage til nogle bremser, som jeg ikke har prøvet her – lige før tidtagning­en

umiddelbar­t positivt stemt for de nye bremser fra Carbone Industrie (CI), mens Kevin Magnussens førstehånd­tryk var det stik modsatte.

– Juryen voterer stadig. De har kørt med Brembo så laenge, at de har vaennet sig til dem. Romain kender CI fra tidligere, så det er lidt nemmere for ham, men jeg er sikker på, Kevin også vaenner sig til dem, sagde Günther Steiner efter fredagens traeninger.

Efter test i Bahrain og Rusland foretrak Kevin Magnussen CI-bremser, men Antonio Giovinazzi er den mest erfarne unge kører uden

1-saede. et fast Formel I går ’lånte’ han Kevins racer ved den første traening. den opdaterede version var ikke kaerlighed ved første blik.

– Vi skal have truffet en beslutning, men de var ikke bedre fra start. Det viser også, at hvad, vi havde, ikke var så ringe endda, siger danskeren til Ekstra Bladet.

Nakken fik taesk

Haas valgte at køre med de gamle bremser i første traening, hvor Kevin Magnussen ude til fordel for Ferrarires­erven Antonio Giovinazzi, for så at skifte til den nye.

Teknisk kan teamet at vaelge at gå tilbage til de gamle resten af weekenden, hvilket nu heller ikke huer danskeren.

– Det er tricky at gå tilbage til nogle bremser, som jeg ikke har prøvet her – lige før tidtagning­en. Det er ulempen ved at ikke køre første traening. Havde det her vaeret første traening, var jeg gået tilbage til Brembo, siger han.

‘Bremseføls­omme’ Romain Grosjean var noget mere lun på tanken om CI, om end han endnu ikke kan sige, hvorvidt han ønsker at gå over til dem i resten af saesonen.

– Det er ikke let at skifte bremser midt på dagen, men generelt er jeg rimelig glad for dem, siger han.

På årets hidtil mest fysisk kraevende bane for kørerne – nakken får nogle seriøse taesk gennem de mange højsad hastigheds­sving – lå Haas midt i midterfelt­et …

Daekkene drillede, og højere temperatur­er vil formentlig hjaelpe, men det ligger ikke i kortene, at Haas i dag kan praestere så overbevise­nde som sidste weekend i Østrig.

– Jeg var rimelig glad for bilen, den er bare ikke så hurtig. Kevin var god i løbstrim. Vi har meget forskellig­e problemer med bilen fra et meget lignende setup, så det kigger vi på for at få det bedste af to verdener, siger Romain Grosjean.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark