Ekstra Bladet

Kevin-afløser: Jagter F1-saede

-

SILVERSTON­E (Ekstra Bladet): Syv fredagstra­eninger hos Haas F1 – seks af dem i Kevin Magnussens racer – skal bane vejen for Antonio Giovinazzi ind motorsport­ens fineste klasse.

Efter andenplads­er i både GP2 og Formel 3 er den 23årige italiener i denne saeson tredjekøre­r hos Ferrari og vil derefter vaere den mest erfarne unge kører uden et fast saede.

– Målet er at vaere i Formel 1 naeste år, siger Giovinazzi til Ekstra Bladet.

– Det er virkelig svaert at komme ind i Formel 1. Der er kun 20 saeder til hele verden, så det er ikke som fodbold. Men det er kun min første saeson hos Ferrari. Jeg stoler på dem; de ved, hvad de kan gøre for mig. Nu skal jeg fokusere på, hvad de har givet mig, som er de her syv traeninger. Alt kan ske, og jeg håber, jeg kan finde et saede til naeste år, konstatere­r han.

Godt fra land

Den talentfuld­e italiener kom godt fra land i en session, hvor han mest af alt skulle laere Kevin Magnussens bil og rattet at kende. For både Haas og Kevin Magnussen er det positivt, at Giovinazzi har så stor erfaring med Formel 1. De spilder ikke en traening, når han sidder i bilen.

– Antonio er en solid og hurtig fyr. Han gjorde det godt i GP2 sidste år. Han er profession­el og moden. Vi forventede ikke noget maerkeligt med ham. Han er rookie, men så heller ikke mere rookie. Han testede for Sauber, kørte to løb med dem og har kørt en del for Ferrari, siger teamchef Günter Steiner.

Med Charles Leclerc på vej som et andet spaendende Ferrari-talent risikerer Giovinazzi imidlertid at blive overhalet. Ferrari satser naeppe på en rookie i stedet for Kimi Räikkönen i 2018. Hos kundeteame­t Haas er der umiddelbar­t ingen ledige pladser, og ingen øvrige teams kører med Ferrari naeste år.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark