Ekstra Bladet

LUN PÅ VUELTAEN

KIGGER FREMAD: – Det var ikke meningen, at jeg skulle køre den, men det kan vaere, at det er en god mulighed, nu når jeg ikke får kørt hele Touren til ende, sagde Jakob Fuglsang

-

FOIX (Ekstra Bladet): Blikket var fattet, og det var stemmen også, da Jakob Fuglsang efter at have sundet sig i ti minutter for sidste gang under dette Tour de France trådte ud af Astanas holdbus.

Forinden var han uden at sige et ord gået ind efter at vaere ankommet i bil.

Tourens korteste etape blev nemlig endnu kortere for danskeren, der halvvejs måtte kaste håndklaede­t i ringen og lade sig samle op.

Det var forventeli­gt efter mareridts-etapen torsdag – derfor den fattede stemmeføri­ng.

– Jeg er super bitter over, at jeg er nødt til at udgå. Men der er ikke så meget at gøre ved det. Jeg må forsøge at tage de gode ting med. Jeg har kørt nogle gode etaper.

– Jeg var kørt ned til sokkeholde­rne i går, og jeg var ikke spraengfyl­dt med energi i morges. På den første nedkørsel kommer Martino (sportsdire­ktør Giuseppe Martinello, red.) op til mig og spørger, om det er slut. Men jeg ville lige prøve at køre det naeste bjerg også, falder ordene fra Jakob Fuglsang, der flere gange kom op til grupettoen, men uden at kunne holde hjul.

På nedkørsler­ne var det helt skidt, for han kunne ikke holde ordentligt med begge haender, og han havde ondt alle steder, fordi han havde siddet forkert på cyklerne.

Hjem til pigerne

Da han kort inde på nedkørslen fra Col d’Agnes blev overhalet af agterlante­rne Daniel McLay, var det slut, og

Jeg er super bitter over, at jeg er nødt til at udgå. Men der er ikke så meget at gøre ved det

Fuglsang flyver derfor i dag hjem til familien.

Midt i frustratio­nen er det, noget af det eneste, han ser frem til. For det har vaeret så som så med tid sammen med hustruen Loulou og i saerdelesh­ed datteren Jamie Lou, siden hun blev født 24. juni.

– Det bliver dejligt. Jeg glaeder mig til at komme hjem og se hende og vaere sammen med hende, siger Jakob Fuglsang.

Midt i sit livs form må han altså i utide afbryde det, der skulle have vaeret hans stjernestu­nd i en Grand Tour. Men drømmen lever endnu – og den kan måske blive realiseret allerede senere i år, hvor Vuelta a España bliver kørt.

– Forhåbentl­ig kan formen findes igen til en anden Grand Tour.

– Inde i bussen begyndte de at tale om Vueltaen. Det var ikke meningen, at jeg skulle køre den, men det kan vaere, at det er en god mulighed, nu når jeg ikke får kørt hele Touren til ende.

– Forhåbentl­ig kommer jeg mig hurtigt, så jeg kan finde god form frem til slutningen af saesonen, siger Jakob Fuglsang trods alt optimistis­k.

Forhåbentl­ig kommer jeg mig hurtigt, så jeg kan finde god form frem til slutningen af saesonen

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Fuglen staekket – Jeg glaeder mig til at komme hjem og se hende (nyfødt datter, red) og vaere sammen med hende, siger Jakob Fuglsang.
FOTO: ALL OVER PRESS Fuglen staekket – Jeg glaeder mig til at komme hjem og se hende (nyfødt datter, red) og vaere sammen med hende, siger Jakob Fuglsang.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark