Ekstra Bladet

KULT ANKER SØRENSEN

CHRIS ANKER har taget Cykel-danmark med storm som kommentato­r med histoorier om ’tisning’ i vejsiden og skarpe analyser af taktik på de franske landeveje

-

SAINT-GIRONS (Ekstra Bladet): Chris er kult!

Sådan lyder den generelle beskrivels­e af Chris Anker Sørensens Tour de Francedebu­t som kommentato­r.

Som eksperten i TV2’s første kommentato­r-hold, der går på fra start af etaperne, har han sammen med journalist Rasmus Staghøj og Brian Nygaard, der har vaeret pressemand for adskillige Tourhold, udviklet en anderledes stil, der går lige i hjerterne på folk.

Dels når ’Oksen fra Hammels’ karakteris­tiske brummende stemme med kirurgisk praecision dechifrere­r de forskellig­e holds taktikker – men i høj grad også når der bliver fortalt anekdoter fra den karriere, der går kraftigt på haeld.

Loppetjans?

Den del af det er TV2 ikke sen til at udnytte på de sociale medier, hvor blandt andet klippet, hvor han fortaeller om, at han har fået kompliment­er for at vaere en af de hurtigste tissere i feltet, er blevet et viralt hit.

Faktisk er Chris Anker Sørensen så småt gået hen og blevet en kult.

– Det er selvfølgel­ig fedt, at der er blevet taget så godt imod os.

– Vi var meget nervøse for at skulle lave de første timer på etaperne. Seerne har jo vaeret vant til at høre Ritter, Rolf og Leth, som jo gør det helt fantastisk.

– Så det var en udfordring vaere to hold, men jeg synes, at det fungerer rigtig godt, siger Chris Anker Sørensen, da Ekstra Bladet møder ham i en sofagruppe i Tourens tekniske zone.

Det er hans kontor for anden halvdel af etapen, når det debuterend­e kommentato­rhold er blevet erstattet af mere erfarne kraefter.

Der er tid til at sidde med benene oppe, pjatte med resten af holdet bag udsendelse­rne og nyde godt af den rigelige forplejnin­g, der hører

Og så synes jeg, at det er spaendende at dele min erfaring og min viden om cykelsport med den danske befolkning

tv-stjerner til.

En loppetjans tilsynelad­ende.

– Nej, vi knokler helt vildt, ha ha …

– Lige nu sidder vi selvfølgel­ig og ser cykelløb, men det er også en del af vores forberedel­se, siger Chris Anker Sørensen, der hver dag cykat lertre-fire timer på ruten, inden h angår i kommentato­r boksen.

– Bagefter er der rimelig run på, til vi er faerdige med at kommentere mellem kl. 14 og 15. Så skal jeg se lidt løb, og derefter er der en masse liveinterv­iews, og der skal også pakkes ned.

– Inden man er på hotellet, er klokken tit 22. Så det er nogle halvlange dage, påpeger Chris Anker Sørensen.

Tre kammerater

Men selv om det er lange dage, så falder den primaere del af arbejdet ret let for østjyden – og det skyldes ikke mindst, at holdet fungerer godt.

– Det er lidt, som om vi er tre kammerater, der ser cykelløb, og så sidder vi og stikker lidt til hinanden og har det sjovt.

– Og så synes jeg, at det er spaendende at dele min erfaring og min viden om cykelsport med den danske befolkning.

– Jeg nyder at få lov til at kunne give dem en bedre oplevelse af at se cykelløb, fordi jeg kommer ind på nogle ting, de normalvis ikke ville have set, siger Chris Anker Sørensen.

Blod på tanden

Faktisk har den 32-årige cykelrytte­r fået så meget blod på tanden, at han naermest kommer med en åben jobansøgni­ng til TV2.

– Jeg har aldrig lagt skjul på, at jeg godt kunne taenke mig at gå denne vej efter min karriere. Så jeg synes, at det er dejligt, at jeg får muligheden nu, hvor jeg stadig cykler lidt.

– Så den dag, hvor jeg stopper helt, så kunne det da godt vaere, at jeg skal det lidt mere. Det kommer også an på, hvor mange cykelløb TV2 får. For det er primaert nok cykelløb, jeg skal kommentere – selv om jeg ved utrolig meget om skiskydnin­g.

– Det er også en sjov sport at se.

– Det er en fed sport.

Jeg har aldrig lagt skjul på, at jeg godt kunne taenke mig at gå denne vej efter min karriere

 ?? FOTO: CLAUS BONNERUP ?? Blandt svaervaegt­ere Chris Anker Sørensen flankeret af Jørgen Leth, Dennis Ritter stående og Rolf Sørensen. – Den dag, hvor jeg stopper helt, så kunne det da godt vaere, at jeg skal det lidt mere, siger Chris Anker om kommentato­r-rollen.
FOTO: CLAUS BONNERUP Blandt svaervaegt­ere Chris Anker Sørensen flankeret af Jørgen Leth, Dennis Ritter stående og Rolf Sørensen. – Den dag, hvor jeg stopper helt, så kunne det da godt vaere, at jeg skal det lidt mere, siger Chris Anker om kommentato­r-rollen.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark