Ekstra Bladet

En helt anden oplevelse af Touren

-

SAINT-GIRONS (Ekstra Bladet): Når Tour de France de senere år har buldret hen over de danske tv-skaerme juli efter juli, så har Chris Anker Sørensen vaeret mere eller mindre fast indslag.

Som rytter kaempede han sig gennem fem rundture på de franske landeveje og blev gennem utallige interviews gjort til folkeeje i kongeriget.

Men han har aldrig oplevet cykelløbet set fra den anden side.

– Det er lidt underligt. Jeg får faktisk set noget Tour de France. Det er jeg ikke vant til.

– Nogle gange er jeg jo som rytter kommet i mål og har ikke anet, hvad der er sket på etapen, fordi jeg har vaeret sat.

– Og jeg har som regel ikke vidst, hvem der har vundet.

– Så jeg nyder det virkelig, og vi har det rigtig sjovt med det.

– Det er en fed oplevelse, siger Chris Anker Sørensen.

Øjenåbner

Det er ikke mere end et år siden, han sidste gang kørte løbet for det lille franske hold Fortuneo-Vital Concept, men det blev en øjenåbner for ham.

For det, der før naermest havde vaeret en lang sportslig optur – kulmineren­de med jubelåret 2012, hvor han med opskåret finger kom til Paris på 14. pladsen og vandt angrebspri­sen – blev pludselig et mareridt, da han maerkede, at kroppen ikke ville mere.

Derfor var det også et naturligt skridt for ham at trappe ned og skrive kontrakt med det danske kontinenta­lhold Riwal Platform, som han kører for til og med naeste år.

Alligevel gibber det lidt i benene, når rytterne drejer ind på en Tour-stigning

– Selvfølgel­ig savner jeg en gang imellem at cykle. Men omvendt var jeg sidste år rimeligt afklaret med, at det var min sidste Tour de France.

– Jeg havde ikke lyst til at skulle gøre det nogen sinde igen, siger Chris Anker Sørensen, der altså nu har fundet en anden måde at vaere med i Touren på.

Jeg nyder det virkelig, og vi har det rigtig sjovt med det. Det er en fed oplevelse Selvfølgel­ig savner jeg engang imellem at cykle. Men omvendt var jeg sidste år rimeligt afklaret med, at det var min sidste Tour de France

 ?? FOTO: CLAUS BONNERUP ?? Chris Anker Sørensen efter 17. etape i 2012. En opskåret finger forhindred­e ham ikke i at komme til Paris på 14. pladsen, og han vandt samtidig angrebspri­sen.
FOTO: CLAUS BONNERUP Chris Anker Sørensen efter 17. etape i 2012. En opskåret finger forhindred­e ham ikke i at komme til Paris på 14. pladsen, og han vandt samtidig angrebspri­sen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark