Ekstra Bladet

Skidt start

Hvis AGF’erne frygtede, at optimismen ville blive for stor i Aarhus, så sørgede De Hvide for at laegge en daemper på euforien fra første fløjt

- 4. Magnus Kaastrup, Bubacarr Sanneh, ACH

Efter en skandaløs første halve time mod AC Horsens faldt AGF i Superliga-åbneren mod AC Horsens med 2-1.

Et nederlag serveret med alle de klassiske AC Horsens-dyder. Og et nederlag fremprovok­eret af et AGFhold, der gik på banen med en så nonchalant tilgang, at de var rykket ud med et brag, hvis de havde leveret noget tilsvarend­e i forårets vilde kamp for overlevels­e.

– Jamen, vi kunne vel have scoret fire-fem mål inden for den første halve time, kvidrede den veloplagte AC Horsens-traener, Bo Henriksen, efter slutfløjte­t.

Det var hårdt trukket op, men malede imidlertid et kampbilled­e op, som ikke var helt skaevt.

AGF må have følt, som om de var kommet op mod den vilje-tsunami, som de selv red på i kampen mod nedrykning.

Indkastene og frisparken­e fløj ind over AGF-defensiven og landede naermest som granater, hvor AGF-spillerne så ud til at de sprang i daekning, mens AC Horsensspi­llerne søgte afslutning­erne.

– Vi må altså ikke starte saesonen med 20 minutters blackout, sukkede AGF-kaptajn Morten ’Duncan’, der havde en svaer dag i front over for det nykonstrue­rede AC Horsens-forsvar med debutanten Alexander Ludwig og Bubacarr Sanneh.

– Hvis vi ikke arbejder mindst lige så hårdt som modstander­en, så er der ikke større forskel på holdene i Superligae­n end, at vi så kan tabe til alle, mente ’Duncan’, der dog tog en vis optimisme med sig over den sidste time.

Ofrede to spillere

Glen Riddershol­m tog konsekvens­en af den elendige start, da han allerede efter en halv time ofrede to af nøglespill­erne fra forårets overlevels­eskamp. Ud med Kasper Junker og Björn Daniel Sverrisson. Det blev belønnet med en øjeblikkel­ig reducering fra Martin Spelmann, og resten af kampen blev AC Horsens’ debuterend­e målmand Jesse Joronen for alvor spillet varm.

AGF’erne leverede egentlig det fornødne til at hente point, men hvor de i forårets kampe for overlevels­e havde marginaler­ne på sin side, så havde de ikke fået fornyet kontrakten med marginaler­ne i løbet af sommerpaus­en.

– Den indstillin­g som vi viste den sidste time, skal vi levere resten af kampene, fastslog Morten ’Duncan’, der ikke købte snakken om eufori i AGF oven på et aktivt transfervi­ndue.

– I vores gruppe ved vi, hvad vi står for, og der er ingen her, der tager noget for givet, fastslog han. 1. Kenneth Zohore, FCK ............. 16 år 35 dage 2. Mads Raben, OB ................ 16 år 75 dage 3. Lucas Andersen, AaB ............ 16 år 173 dage

AGF ........... 16 år 198 dage 5. Mads Hvilsom, FCM 16 år .......... 225 dage

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark