Ekstra Bladet

Taenker du meget på dig selv, kan det vaere, at du glemmer, hvem du er på date med, og så kan du gå glip af hele daten. Vi har en datingkult­ur, hvor vi bliver evalueret på meget kort tid

-

COACH JENS W.

Pedersen foreslår, at man inden sin date kan gøre det klart for sig selv, hvad det er, man ønsker at opnå med den. Er det sjov og ballade? Er det at flirte? Handler det om at få en kaereste?

– Når målet med daten er fundet, så kan det vaere nemmere at agere. Hvis det er en kaereste, man søger, så er det måske ikke den bedste idé at spørge, om I skal tage hjem sammen som noget af det første.

Psykolog Neela Maria Sris forklarer også, at det kan vaere en god idé at se fordelene ved at vaere single, når du begiver dig ud på datingmark­edet.

– En ting, man gør som single, er at idealisere parforhold. Man glemmer nogle gange at se på fordelene ved at vaere single og date. Du har måske en anden mulighed og tilgang til at laere andre mennesker at kende, når du er single, end hvis du er i et parforhold. Så det bedste, du kan gøre, er at holde det realistisk. Hav konstrukti­ve tanker om dig selv, om andre og om at vaere single. Hvis der kommer en raekke afvisninge­r, så kan der komme selvkritis­ke tanker, og man taenker, at man aldrig finder nogen. Men det gør man. Det må ikke blive en negativ spiral, hvor man bliver selvkritis­k og varsom med at vise, hvem man er, fordi man er bange for, at ens date ikke bryder sig om en, siger hun.

NÅR DU ER

på date, gaelder det om at udsende de rigtige signaler. Nogle gange kan dit kropssprog signalere noget andet end det, du egentlig taenker, og derfor kan det vaere vigtigt på din første date at vaere bevidst om, hvordan du fører dig selv frem.

– Hvis du kan maerke, at du krydser armene og benene meget, traekker skuldrene op om ørerne og krummer sammen, så prøv at traekke vejret helt ned i maven, og ret dig op. Vend i retning mod din date, og åbn din krop mod personen. Laeg maerke til personens krop foran

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark