Ekstra Bladet

En ting, man gør som single, er at idealisere parforhold. Man glemmer nogle gange at se på fordelene ved at vaere single og date

-

dig, og traek vejret dybt ned i maven. Maerk efter, og forsøg at vaere til stede i din egen krop, siger Signe V. Bentzen.

Den øvelse er med til at give dig en bedre fornemmels­e af at vaere til stede, og det kan give mere ro, hvis nerverne sidder uden på tøjet. Kropssprog kan også vaere en måde, du kan løsne op på en lidt akavet stemning på daten.

– Hvis du spejler den andens kropssprog, så kan de vaere med til at skabe god kemi, siger Jens W. Pedersen.

At ’spejle’ din date kan f.eks. vaere, hvis personen sidder med hånden under hagen. Så kan du gøre det samme og på den måde skabe god kemi. Det kan også vaere, at din date har en mere negativ positur, som korslagte arme og sidder helt tilbagelae­net i stolen. Så er det en god idé også at laene sig tilbage. Det ville vaere at laese situatione­n forkert i dette tilfaelde at sidde og laene sig ind over bordet.

– Det er at vise respekt over for den anden, fordi du kan maerke, at personen er lidt usikker på det her og ikke er klar til at vaere meget åben og imødekomme­nde lige nu, siger Jens W. Pedersen.

NERVØSITET­EN,

date, kan også bidrage til, at du bliver meget opmaerksom på dig selv og på den måde fokuserer på, hvordan dit hår sidder, frem for hvilken samtale du og din date har.

– Taenker du meget på dig selv, kan det vaere, at du glemmer, hvem du er på date med, og så kan du gå glip af hele daten. Vi har en datingkult­ur, hvor vi bliver evalueret på meget kort tid, og derfor er det ikke unormalt, at man fokuserer på sig selv. Derfor kraever det mod at date, fordi du skal give dig selv hver eneste gang. For hvis du ikke giver dig selv, så kan konsekvens­en blive, at du ender op med en, som ikke vil have dig for dig, sige Neela Maria Sris. Laes i naeste uge om, hvordan du afslutter din date – på en god eller dårlig måde – og om hvordan du overhovede­t kommer på date.

prøve at holde dig fra, når du er på første date.

– Lad vaere med at lyve, siger Signe V. Bentzen.

Det gaelder også, hvis du er ved at kede dig ihjel over din dates historie om ekskaerest­en. Så skal du måske prøve at aendre samtalen.

– Prøv at vaere så aerlig, som du overhovede­t kan, i stedet for at lytte i halvanden time på daten, der vraeler over sin ekskaerest­e. Den anden tror, at hun eller han er i gang med at give en fantastisk gave, fordi hun eller han tror, du gerne vil høre det. Det er spildt energi for jer begge. Find ud af, hvad du hellere vil tale om, så byd ind med det, du har lyst til at tale om, i stedet for at brokke dig: ’Åh, han talte bare kun om sig selv.’, siger Signe V. Bentzen.

det er svaert at give generelle råd om, hvad man ikke skal gøre på en date, fordi der kan opstå mange forskellig­e situatione­r. Men ikke at laese, hvilken situation der er tale om, kan vaere et kaempe fejltrin.

– Det kan vaere dumt at have manglende situations­fornemmels­e. Det haenger lidt sammen med at aflaese kropssprog. Laeg maerke til, hvor den anden er henne, så du tager udgangspun­kt i det, siger Jens W. Pedersen.

angstprovo­kerende at skulle fortaelle om sig selv på første date, men det hjaelper ikke at prøve at vaere en anden, end den man er, pointerer Neela Maria Sris.

– Det er rigtig vigtigt, at du er dig selv. Hvis du ikke er det, så kan du komme til at tiltraekke den forkerte. Det er anstrengen­de at lade, som om du er en anden, og det kan man kun i en en bestemt tidsramme. Det er svaert at vaere sig selv, fordi det i datingverd­enen kan føles, som du er til eksamen hele tiden. Evnen til at vaere sig selv kommer først rigtig på prøve, når du får de første ti afvisninge­r. Så kan det vaere svaert at holde fast i at vaere sig selv, fordi tanker om, at man ikke er god nok, kan komme frem, siger Neela Maria Sris.

DET ER VIGTIGT

at holde fast i, at afvisninge­r eller dårlige dates ikke er med til at afgøre, om du får en kaereste eller ej. Det kraever, at du holder fast i realistisk­e og konstrukti­ve tanker, så du husker, at det bedst kan betale sig, at vaere dig selv på første date.

 ?? FOTO: COLOURBOX ?? Der er mange måder at gå galt i byen, når du skal på første date. Heldigvis er der også mange måder at gøre daten til en succes. Det får du tips og idéer til på disse sider. NOGLE TING SKAL DU JENS W. PEDERSEN MENER, DET KAN VAERE
FOTO: COLOURBOX Der er mange måder at gå galt i byen, når du skal på første date. Heldigvis er der også mange måder at gøre daten til en succes. Det får du tips og idéer til på disse sider. NOGLE TING SKAL DU JENS W. PEDERSEN MENER, DET KAN VAERE
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark