Ekstra Bladet

14-årig troede hun skulle vaere barnepige

-

Som 14-årig blev Lanie Jiminez i 2009 ufrivillig­t en del af en afstumpet sexindustr­i, der dengang kun var i sin spaede begyndelse, men som i dag har vokset sig til en af de største på det mørke net.

I virkelighe­den troede teenageren, at hun skulle arbejde som barnepige. I stedet endte hun med at optraede i livestream­ede sexshows på nettet og til paedofile kunders underholdn­ing.

– Da jeg kom til stedet, viste min chef mig et vaerelse med en masse computere og fortalte mig, at jeg nok skulle laere, hvordan man brugte dem, fortaeller Lanie, som vi møder på børnehjemm­et Preda, der er et af de steder, som hjaelper filippinsk­e børn ud af sexindustr­ien.

Ni andre piger

Det gik først op for Lanie, at hun var blevet lokket til en sexrede, da den kvindelige chef – en ung kvinde med børn og mand, bad hende om at smide tøjet.

Lanie Jimeenz’ historie ligner skaebnen for tusindvis af filippinsk­e børn, som efter måneder med sult og uden et hjem til sidst overgiver sig til sexindustr­ien. Her ender de i børneborde­ller, på sexbarer eller som sexarbejde­re i internet-reder.

De filippinsk­e myndighede­r har ikke overblik over, hvor mange børn, der befinder sig i industrien, men organisati­onen PREDA, som forsøger at redde børn ud af børneborde­ller, anslår, at titusindvi­s af børn hver dag bliver misbrugt foran et webcam.

For at se Lanie skulle kunderne betale to dollar for et indledende ’kig’ og atter punge ud, hvis overgreben­e skulle fortsaette.

Trods den grumme skaebne, var den 14-årige pige en af de heldige. I 2009 var industrien endnu ikke så udviklet og grov, som den ifølge den filippinsk­e efterretni­ngstjenest­e er i dag.

– Vi blev aldrig voldtaget, men vi skulle røre ved os selv og bruge ting i os selv foran kameraet, fortaeller Lanie Jimenez.

 ??  ?? Som 14-årig blev Lanie tvunget til at arbejde foran et webkamera og saelge sexshows med sig selv.
Som 14-årig blev Lanie tvunget til at arbejde foran et webkamera og saelge sexshows med sig selv.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark