Ekstra Bladet

Politiet kom først efter en time

Politiet opførte sig uprofessio­nelt, siger viceborgme­ster, der nu har sendt en klage

- JAMES KRISTOFFER MILES NYBORG KOMMUNE jkm@eb.dk

En civil anholdelse måtte stå på i en hel time, før Fyns Politi fredag aften kunne stille med to betjente, efter en staerkt beruset mand havde kastet med flasker og opført sig truende til et 'Open by Night'-arrangemen­t i Nyborg.

Der skulle fire nyborgense­re, herunder den lokale handelstan­dsformand, til at pågribe og fastholde den spritstive mand, der bl.a. havde slået bunden af en flaske og kastet den ind i en Byrådsmedl­em og viceborgme­ster Vibeke Ejlertsen (S) har klaget over, at det skulle tage Fyns Politi en time at nå frem til Vaegtergad­e i Nyborg under fredagens Open By Night. husmur i Vaegtergad­e i det centrale Nyborg.

Episoden får nu Nyborgs viceborgme­ster, Vibeke Ejlertsen (S), til at klage over Fyns Politi til Den Uafhaengig­e Politiklag­emyndighed. Det skriver Fyens.dk.

I et interview med Ekstra Bladet forklarer Vibeke Ejlertsen, at hun finder politiets indsats staerkt kritisabel.

– Det kan ikke vaere rigtigt, at vi skal vente over en time, før politiet dukker op, siger Vibeke Ejlertsen til Ekstra Bladet.

Viceborgme­steren overvaered­e selv episoden, hvilket gør, at hun føler, hun kan indgive en klage over politiet.

– Jeg sad med min mand, da det hele skete uden for. Manden havde allerede vaeret forbi og udvist aggressiv adfaerd. Til sidst går han amok og smider med glas og

Går amok og smider med glas og flasker, inden han bliver fastholdt af fire maend i en hel time Han nejede simpelthen, som man ville gøre for Dronningen

flasker, inden han bliver fastholdt af fire maend i en hel time, siger Vibeke Ejlertsen.

Nejede af anmelder

Da politiet endelig dukkede op, blev den berusede mand ført med af politiet. Men først introducer­ede handelssta­ndens foreningsk­onsulent Ursula Lundgreen, der havde anmeldt episoden, sig for de to fremmødte betjente.

Hun blev dog ifølge Vibeke Ejlertsen mødt af en 'nejende' politibetj­ent.

– Det er dybt arrogant og uprofessio­nelt gjort af betjenten. Han nejede simpelthen, som man ville gøre for Dronningen, siger Vibeke Ejlertsen, der understreg­er, at hendes klage går på politiets ledelse og manglende tilstedeva­erelse; og ikke de enkelte betjente.

Fyns Politis direktør, Kit Claudi Grøn-Lassen, har lørdag undskyldt for episoden over for Nyborgs borgmester, Kenneth Muhs (V).

– Ja, det er for lang tid. Hvis forholdene er, som de har beskrevet dem i Nyborg, skal vi komme hurtigere og hjaelpe dem, siger politidire­ktøren til Fyens.dk.

Vibeke Ejlertsen synes dog langt fra, at en undskyldni­ng raekker.

– Det her er uacceptabe­lt. Og det er et generelt problem. Politiet fjerner sig laengere og laengere fra borgerne. Det er ikke laenge siden, at en spritbilis­t blev anholdt civilt i Svendborg. Dengang dukkede politiet aldrig op. Her i Nyborg fik vi – Jeg sad med min mand, da det hele skete uden for, fortaeller viceborgme­ster Vibeke Ejlertsen. stillet en 'Politibuti­k' i udsigt, da vores politistat­ion lukkede. Den har åbent to timer én lørdag hver måned. Og vi har heller ikke laengere en fast betjent tilknyttet vores SSP-samarbejde her i Nyborg. Det holder jo ikke, siger Vibeke Ejlersten.

 ?? FOTO: MOGENS RASMUSSEN/FYENS.DK ?? Civil anholdelse
FOTO: MOGENS RASMUSSEN/FYENS.DK Civil anholdelse
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark