Ekstra Bladet

Barometer: Så svedigt er det

- Cho@eb.dk

Vesterhave­ts kraftige vind reddede mig fra pinlige episoder med stor svedplette­r på min T-shirt. Arbejdet som frugtsaelg­er er i sig selv ikke hårdt – men nu var alle varerne også sat på plads, da jeg mødte på arbejde. Ellers havde jeg nok fået sved på panden. Og hvis jeg skulle have plukket jordbaer, aerter og hive kartofler op af jorden, som Dorthe og familien gør hjemme på gården, så havde jeg nok vaeret badet i sved. får at vide, at butikken lukker, når alle varerne er solgt, så kan jeg ikke komme hurtig nok ud af butikken.

– Hvorfor laver I ikke opsøgende salg?

– Hvad mener du praecis med opsøgende salg?

– Må jeg dele smagsprøve­r ud til folk på gaden? Så kan vi få solgt varerne hurtigere.

– Det plejer vi ikke at gøre, men hvis du har lyst, må du gerne prøve.

Jeg griber den naermeste bakke med aerter, og med udsigt til en tidlig fyraften kan jeg ikke få solgt hele butikken hurtigt nok.

Billigt trick

Med en fortid som telefonsae­lger hos BT og DSB, hvor jeg henholdsvi­s solgte avisabonne­menter og billetter til tog, som var mindre punktlige end mig, kan det

– Kunne du taenke dig at få en mund-orgasme?

– Nej. Jeg har ikke tid, siger en vognmand, der er ved at tømme sin lastbil med fyldte paller.

Dårlig start, men jeg giver ikke op. Måske skal jeg prøve at gå efter kundernes børn. Det er et billigt trick, men det må kunne saette gang i biksen.

– Hej med dig. Kunne du taenke dig friske aerter?, siger jeg til en lille dreng på to år, mens jeg propper en aert ind i hans håndflade. Dorthe Kjaer Pedersen var ikke begejstret over, at Christian Ørtoft ikke kunne møde til tiden, men tilgav ham, da hans effektive salgstekni­k viste sig at give pote.

– De er laekre, ik?, fortsaette­r jeg i det mest infantile toneleje, jeg kan finde frem.

Jeg henvender mig til hans far, som står lidt i baggrunden: – Skal farmand også have en?

Efter de har fortaeret aerterne, går de direkte hen i Dorthes arme og begynder at kigge på den friske frugt, som vi stadig mangler at få solgt.

Jordbaer-krise

Min aggressive salgsmetod­e giver pote, og min chef må melde udsolgt af jordbaer, som er butikkens helt store traekplast­er.

Flere kunder drejer om på haelen, når de finder ud af, at der ikke er flere jordbaer. Jeg må tilbage i vognen for at hjaelpe min chef, når vi bløder kunder på det niveau.

– Har i udsolgt af jordbaer?,

spørger den tiende kunde på fem minutter.

–Ja, men vi har gulerødder. Du kunne lave en laekker kage ud af dem, prøver jeg mig frem.

– Jeg skulle have jordbaer med fløde i aften. – Vi har friske aerter? – Dem kan man ikke spise med fløde.

Jeg kapitulere­r og giver kunden ret, og min offensive salgsstil blandet med den kratige vesterhavs-vind er begyndt at gøre mig traet. Jeg vil hjem, selv om alle varerne ikke er solgt.

Og så til det store spørgsmål. Er jeg ansat?

– Du kunne godt blive ansat, men her i Lemvig møder vi til tiden. Og du kom en time for sent, siger Dorthe og smiler overbaeren­de til mig.

Kunne du taenke dig at få en mund-orgasme?

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark