Ekstra Bladet

Frontfigur

- POLFOTO

SILVERSTON­E (Ekstra Bladet): Kampen i Formel 1’s taette midterfelt spidser til, efter Nico Hülkenberg med lidt hjaelp fra Sebastian Vettels ødelagte fordaek scorede en sjetteplad­s i Storbritan­niens Grand Prix til Renault, så blot syv VM-point adskiller Toro Rosso (33) på sjetteplad­sen og Renault (26) på ottendepla­dsen.

Efter det første løb uden point siden Rusland ligger Haas på syvendepla­dsen fortsat med 29.

Dysten blev endnu engang fysisk og allerede fra start, da Daniil Kvyat kørte sin egen teamkammer­at af banen.

Tv-billeder viser, hvordan Carlos Sainz er ufrivillig passager i den snurrende Toro

Rosso, som klipper Kevin Magnussen på vej ud af asfalten.

Fra cockpittet var situatione­n knap så dramatisk. Sainz rammer daekket, som heldigvis ikke punkterer, ligesom aerodynami­kken ikke tog skade.

– Jeg maerker bare et lille bump, fortaeller danskeren efter løbet til Ekstra Bladet.

Grosjean kaempede

Situatione­n fik ikke afgørende betydning for racet, hvor danskeren som 12’er sluttede en placering foran teamkammer­aten. Romain Grosjean var ellers startet som 10’er, men faldt allerede tilbage på første omgang og kaempede lidt med farten i løbstrim.

En halv time efter løbet satte en mild sommerbyge ind over Silverston­e. Det dryppede en smule undervejs, men der skulle have kommet regn eller et crash for at sikre en top ti-placering.

I Kevin Magnussens side af garagen blev løbet allerede tabt med fejldispos­itioner under den kaotiske og våde start på tidtagning­en, som betød startplads i tredjesids­te raekke.

– Det ville hele tiden have vaeret svaert, hvor vi startede fra. Vi havde egentlig farten i bilen til at kunne gøre det, hvis ikke vi havde startet så langt tilbage, siger Kevin Magnussen, som havde det svaert efter starten, fordi han på den modsatte strategi af alle andre var på langsommer­e daek.

– Det havde vaeret godt med en safetycar eller noget regn på et tidspunkt, for farten var der til at kunne haenge på med softdaekke­ne og presse på, men der kom bare ikke noget. Så ville det blive svaert lige meget hvad, siger han.

Teamchef Günter Steiner

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark