Ekstra Bladet

MIN SØN MÅ IKKE VAERE UDE OM AFTENEN

BANDEFRYGT: På store dele af Nørrebro haerger banden Loyal to Familia

- KATRINE M. RASMUSSEN FOTO: JONAS OLUFSON

– Han må ikke laengere tage ud og spille fodbold om aftenen. Jeg har virkelig følt mig nødsaget til at begraense hans brug af byrummet af frygt for, at han ender i bandens klør, siger Anahita Malakians, der er mor til en 11årig dreng på Nørrebro.

Flere beboere på Nørrebro har kunnet maerke, at banden Loyal to Familia (LTF) den seneste tid har intensiver­et deres jagt på nye medlemmer, og det har fået moderen til en 11-årig dreng til at forbyde sønnen at spille fodbold på gaden om aftenen.

Der er rødt alle steder, lige fra asfalten, som fyre på skateboard

Jeg ved, at unge bliver opsøgt af bandemedle­mmer og får at vide, at enten er du med os eller også er du imod os

og bar mave ruller rundt på, til de baenke, som et ungt par har slået sig ned på. Den Røde Plads er derfor et passende navn, og skateboard­erne og parrene vidner om leben i de tidlige dagtimer, men det er bestemt ikke med ro i maven, at Anahita Malakians sender sin søn over pladsen, når han to gange om ugen skal til karate.

– Jeg ved, at unge bliver opsøgt af bandemedle­mmer og får at vide, at ’enten er du med os eller også er du imod os’, forklarer Anahita Malakians, der er mor til tre og har boet 16 år på Nørrebro.

Blandt beboere på Nørrebro florerer der også rygter om afpresning af unge drenge, hvor banden kraever penge for, at de kan opholde sig i saerlige områder.

Anahitas søn er endnu ikke blevet opsøgt af banden med det formål at rekruttere ham, men han er blevet advaret om, at der er nogle risici forbundet ved at faerdes på Den Røde Plads.

Han skal ikke gå men løbe

For Anahita er problemet, at det ikke kun er dem, der selv henvender sig til banderne og gerne vil vaere i faellesska­bet, men at det nu kan vaere alle, der befinder sig på gaden. Hun har derfor følt, det var nødvendigt, at hun tog en snak med sin søn.

– Snakken var ikke om blomster og bierne, men om banderne og stofferne, siger Anahita og fortsaette­r.

– Jeg sagde til ham, at selv om de er venlige og rare, så skal han bare løbe – jeg ved godt, at det lyder absurd, men det var virkelig den eneste løsning, som jeg kunne finde på.

Hun har advaret sin søn imod at ignorere dem af frygt for, at de bliver endnu mere sure på ham, derfor fniser hun også lidt nervøst, da hun forklarer, at hendes bedste råd til drengen var at flytte sig fysisk fra problemet, hvis han blev antastet på pladsen.

Omkring en kilometer derfra ligger boligområd­et omkring Krakas Plads, og her er man ikke i tvivl om, at det er Loyal to Familia, der dikterer slagets gang.

’LTF– til døden’ står der på en lille skateboard­rampe på en legeplads, mens der bare står LTF på den anden side af rampen. Massevis af kameraer vidner om, at området er overvåget, men de er blevet ødelagt og har tydeligvis ikke hjulpet på problemet.

Snakken var ikke om blomster og bierne, men om banderne og stofferne De er virkelig nogle båtnakker, og jeg får lyst til at skyde dem i knaeskalle­n

På denne lille plads saelger bandemedle­mmerne ifølge beboerne narkotika og kører raes på gaden i deres dyre biler.

– De haenger ud i vores opgange, og de er har en skraemmend­e adfaerd, som

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark