Ekstra Bladet

De leder efter soldater

-

Siden maj har politiet og socialforv­altningen i Københavns Kommune ligesom bekymrede borgere kunnet maerke, at den kriminelle bande LTF har forsøgt at ekspandere.

Banden er meget synlig på Nørrebro, og ifølge Tommy Laursen, der er sekretaria­tschef hos SSP København, laegger de ikke laengere skjul på, hvem de er.

Det kan beboere i områderne, hvor banden holder til, også nikke genkendend­e til. De fortaeller om hatte eller bluser, der viser deres tilknytnin­g til banden.

Specielt Blågårdsga­de, Tingbjerg og så småt Holbergsga­de er steder, hvor banden er at finde.

– Vi kan konstatere, at de ønsker at gå nationalt. De skal bruge nogle flere soldater, fordi de er i konflikt i Aarhus. De er også tit i konflikt i København med forskellig­e gruppering­er, fortaeller Tommy Laursen.

Den aggressive adfaerd har betydet ekstra travlhed hos politiet. De har sat gang i en raekke hjemmebesø­g, hvor de foretager ’bekymrings­samtaler’.

Alene siden nytår har politiet og SSP-samarbejde­t i København haft fat i 61 børn og unge på Nørrebro, som de frygter har haft kontakt med LTF. Det skriver Berlingske.

– Vi har lagt en plan for, hvad det er for nogle kriterier, der skal til for, at vi mener, det er alvorligt. F.eks. hvis de baerer synlige bandelogoe­r, siger Tommy Laursen og fortsaette­r:

– Vi tager en snak med dem om, hvad der ligger til grund for deres tilkendegi­velser.

Ikke et glansbille­de

Tommy Laursen mener ikke, at det er okay, at nogle mennesker render rundt og siger til andre mennsker, at ’enten er du med os eller så er du imod os’.

– Det er et faresignal, og det er altså sket i nogle bydele. Nogle er angiveligt også blevet påduttet at betale penge. Og det er rigtig svaert at komme ud af bagefter, når man først har sagt ja.

Store biler og dyre ure kan måske godt virke tiltraekke­nde for en ung knaegt, men Tommy Laursen og hans kolleger forsøger med deres arbejde at ødelaegge det glansbille­de, man kan få, når man ser et bandemedle­m, der fraeser rundt i en Mercedes.

– Virkelighe­den er, at de her mennesker konstant og hele tiden skal gå og kigge sig over skulderen for ikke at blive taget af politiet. De er enormt stressede og bruger en stor del af deres liv på at sidde i spjaeldet.

Hos SSP tror man ikke, at LTF direkte forsøger at rekruttere skolebørn, men de vil have deres støtte og skabe en forbindels­e til dem.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark