Ekstra Bladet

Fik nok efter luder-annoncer

Allerede inden socialdemo­kraten Signe Bekker Dhiman skød sin politiske karriere i gang, oplevede hun ubehagelig sexchikane

- DITTE O. LYNGE dol@eb.dk

Sexchikane, prostituti­onsannonce­r, hemmelig adresse.

Tre ting, 34-årige Signe Bekker Dhiman aldrig havde forestille­t sig, skulle blive en del af hendes liv.

Men sådan er blevet. Og sådan har det vaeret, siden hun for seks år blev en del af byrådet i Aabenraa i Sønderjyll­and.

– Hemmelig adresse har vist sig at vaere en nødvendig beskyttels­e, så laenge jeg er i politik. Det forstår min søn på 10 år også, selv om det jo ikke ligefrem er foraeldren­e i hans klasse, der udgør en risiko, fortaeller hun til Ekstra Bladet. Selv om Signe Bekker Dhimans aeldste søn Noah kun er ti år, så ved han godt, at det kan have konsekvens­er at engagere sig i politik.

Da Signe Bekker Dhiman for fire år siden skiftede parti fra SF til Socialdemo­kraterne, begyndte hun at modtage graenseove­rskridende mails og opkald fra en mand, hun ikke kendte.

Han opgav ikke sin identitet, men talte til hende, som om hun var til salg.

– Det viste sig, at der var blevet oprettet prostituti­onsannonce­r i mit navn og med mit telefonnum­mer på i Den Blå Avis.

– Jeg var helt i chok og endte med at bruge min fødselsdag på politistat­ionen, husker Signe Bekker Dhiman.

Intime billeder

Nogenlunde samtidig tikkede intime billeder ind i hendes mail-boks. Men på alle billederne var ansigtet skåret fra, og Signe Bekker Dhiman vidste derfor ikke, hvem afsenderen var.

– Det var meget voldsomt, og jeg blev ved med at overveje, hvem det mon kunne vaere. Var det en lokal? En jeg kendte? Når jeg gik ude på gaden, taenkte jeg over, om han mon nu gik bag mig, fortaeller hun.

Politiet fandt frem til manden, og chikanen blev stoppet.

Men hvem han var, aner den unge politiker stadig ikke.

Allerede inden Signe Bekker Dhiman skød sin politiske karriere i gang, oplevede hun at blive behandlet anderledes end sine mandlige kolleger alene på grund af sit udseende.

– Jeg har flere gange oplevet maend sige: 'Du skal nok blive valgt ind. Du ser godt ud'.

– Første gang blev jeg helt mundlam, for det ville man jo aldrig sige til en mand. Men nu bliver jeg bare mere staedig og knokler i stedet endnu hårdere og møder endnu mere velforbere­dt op til møder.

– Det skal ikke have noget på sig.

Tidligere i år stod Signe Bekker Dhimans partifaell­e, 22-årige Sonja Marie Jensen, frem og kritisered­e sine byrådskoll­eger for sexchikane.

Sonja Marie Jensen, der sidder i byrådet i Nyborg, fortalte, hvordan hun både er blevet klasket i røven og flere gange har fået at vide, at hun 'knalder sig til tops'.

Borgmester­en tog affaere

Noget, der kan få Signe Bekker Dhiman til at se rødt, men som hun heldigvis ikke selv har oplevet.

– Da jeg åbnede om chikane-sagen, hev vores borgmester fat i mig og spurgte, om det også foregik i byrådssale­n og blandt mine kolleger.

– Vi har heldigvis et rigtig godt samarbejde, så det gjorde det ikke, men havde det vaeret tilfaeldet, ville jeg have meget svaert ved at finde motivation­en til at fortsaette, siger hun.

Selv om Signe Bekker Dhiman er den eneste i byrådet, der er nødt til at have hemmelig adresse, får det hende ikke til at genovervej­e sit job.

Stoppes på gaden

Det kan børnene til gengaeld få hende til.

– Da min søn Milo blev født for tre år siden, holdt jeg en måneds barsel, før jeg var tilbage igen.

– Man kan naesten sige, at han er født ind i byrådssale­n.

– Jeg gør meget ud af først at arbejde, når de er gået i seng.

– Og lige nu er mine børn mest irriterede over, at det kan tage os lang tid at gå igennem byen, fordi vi bliver stoppet af borgere, der gerne vil tale med mig.

– Men hvis de en dag siger; 'mor, du er aldrig hjemme', så stopper jeg. Der er intet vigtigere end mine børn. civile afghanere blev draebt og over 3500 blev såret I første halvdel af 2017, og det er rekordhøjt, skriver FN i en ny rapport. Omkring en femtedel af drabene er sket i hovedstade­n Kabul.

Hemmelig adresse har vist sig at vaere en nødvendig beskyttels­e, så laenge jeg er i politik Jeg var helt i chok og endte med at bruge min fødselsdag på politistat­ionen

 ?? FOTO: CLAUS BONNERUP ?? Konsekvens­er
FOTO: CLAUS BONNERUP Konsekvens­er

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark