Ekstra Bladet

VI ANEDE INTET

Det kom bag på både Räikkönen og Vettel, at deres daek ikke kunne holde på Silverston­e

- HANS-HENRIK HYBHOLT HARE haren@eb.dk

Sebastian Vettels forspring i det samlede regnskab skrumpede.

Tyskeren måtte på de sidste omgange af det engelske Formel 1-grandprix se sin fjerdeplad­s blive afløst af en langt mindre flatterend­e syvendepla­ds.

Samtidig måtte Ferrarikol­lega Kimi Räikkönen se sin andenplads blive forvandlet til en tredjeplad­s, da dennes landsmand, Valtteri Bottas, susede forbi og sikrede en dobbelt Mercedes-triumf på Silverston­e.

Bittert

Allerhelve­des bittert for mandskabet, der ellers ligner et team, der kan skubbe tyskerne af tronen denne saeson. Årsagen var daekkene. Både Vettel og Räikkönen måtte en tur i pitten på et meget sent tidspunkt i løbet. Finnens problem var, at mønsteret var vaek med to omgange igen, Vettel punkterede kort og godt.

Og så var det løb kørt. Om man så må sige.

Hvad skete der?

– Det er fint at kunne se tilbage. Og det er let. Men på det tidspunkt føltes det o.k. Kimi havde lignende problemer, og hans daek burde have kunnet klare yderligere fem eller seks omgange. Så det overrasked­e os, sagde den firedobbel­te verdensmes­ter.

– Alt gik mere eller mindre normalt. Der var to omgange tilbage. Jeg aner ikke, hvad der skete. Før Brooklands (sving 6) i tunnelen faldt gummidelen bare pludselig af, sagde Räikkönen.

– Jeg tror ikke, jeg ramte noget. Alt føltes helt normalt op til. Heldigvis nåede jeg tilbage (i pitten, red.)

– Jeg var meget uheldig og, på en måde, heldig, men ville ikke ønske, det samme skete for Seb. Og så en omgang senere ... jeg aner ikke, hvad der skete, sagde finnen med henvisning til Vettels uheld kort efter.

Undersøgel­se efter løbet

Løbet nåede naesten ikke at slutte, før Pirelli havde sat gang i en undersøgel­se af de to episoder. En talsmand udtalte ifølge Autosport ganske heldigt for Pirelli, at der ikke var en sammenhaen­g.

Før Brooklands i tunnelen faldt gummidelen bare pludselig af

Kimi Räikkönens og Sebastian Vettels forspring skrumpede på grund af dårlige daek på Silverston­e i England.

 ?? FOTO: AP ??
FOTO: AP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark