Ekstra Bladet

FREMMARCH Politiet: Vi har holdt øje med dem laenge

-

Loyal To Familia har over sommeren vaeret involveret i en raekke voldsomme episoder. Senest tirsdag aften, hvor politiet for anden gang på få dage måtte rykke ud til et banderelat­eret skyderi på Nørrebro. I Aarhus har politiet forlaenget en midlertidi­g visitation­szone som konsekvens af flere brutale sammenstød mellem LTF og rivalen Black Army.

Derfor er man i Midt- og Vestsjaell­ands Politi ikke i tvivl om, at der skal slås hårdt ned på de nye tilflytter­e i Køge.

Man kan jo i en ung alder desvaerre ødelaegge meget for sig selv

– Det er ikke nyt for os, at LTF er til stede i byen. Vi har holdt øje med dem i et stykke tid, og vi har laenge haft et taet samarbejde med kommunen i den forbindels­e, siger kommunikat­ionsansvar­lig Carsten Andersen til Ekstra Bladet.

– Derfor kontroller­er vi dem også altid, hvis vi har mulighed for det. Vi stopper dem tit, hvis vi ser dem komme kørende, og det ved vi, de er rigtig traette af, siger han.

Advar jeres børn

Ifølge politikomm­issaeren har politiet ikke kendskab til, om banden har organisere­t sig i et klublokale. Der er heller ikke registrere­t en eskalering af kriminalit­et eller konflikter endnu.

– Men for os handler det meget om at begraense tilgangen til gruppering­en. Vi ved, at hvis man først er kommet ind i den løbebane, så er det svaert for de unge at komme ud igen. Så man kan jo i en ung alder desvaerre ødelaegge meget for sig selv, siger Carsten Andersen, der opfordrer foraeldre i Køge til at tage en snak med deres børn.

– De skal advare deres børn mod at have noget som helst med banderne at gøre. Og hvis foraeldren­e har brug for at raekke ud til politiet eller SSP, så skal de gøre det, lyder det.

 ??  ??
 ??  ?? – Jeg synes bestemt, at vi har grund til at vaere bange og til at gøre noget ved det, siger Ulla, som bor i Køge.
– Jeg synes bestemt, at vi har grund til at vaere bange og til at gøre noget ved det, siger Ulla, som bor i Køge.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark