Ekstra Bladet

KAMP TIL STREGEN OM

Flere discountka­eder melder derfor

- MICHAEL BO MORTENSEN PETER ROELSGAARD mbom@eb.dk; pro@eb.dk

’Månedens prishug’, ’ugens udvalgte’, ’spotvarer’ og ’supertilbu­d’.

Der kan vaere mange penge at spare på at handle hos de danske discount-kaeder. Problemet er bare, at en lav pris ikke laengere er nok for kunderne, som efterspørg­er meget mere end discount.

Det har startet en hidsig krig mellem kaederne Netto, Rema 1000, Fakta, Aldi og Lidl, som konstant er presset til at udvikle sig og finde på nye tiltag, hvis ikke de ønsker at lide discount-døden, som Kiwi gjorde for nylig.

Derfor har flere af kaederne ivaerksat store og dyre moderniser­inger af flere af de i alt knap 1500 danske discountbu­tikker med konkrete initiative­r, som kunderne vil kunne maerke.

Dropper den gule farve

Netto er i gang med at skifte den klassiske gule farve ud med grå i mange butikker, Aldi dropper de udskaeldte kassebånd og får flaskeauto­mater, og Faktas nyeste våben er at give deres kunder mulighed for selv at scanne varer og betale via mobiltelef­onen.

Alt sammen et resultat af den brutale konkurrenc­e, der er på området, mener detail-ekspert Flemming Birch.

– Hvis konkurrent­erne har en ny, smart butik, og du ikke selv har, så er du nødt til at finde på noget, siger han og fortsaette­r:

– Der er ikke nogen tvivl om, at der er en meget hård konkurrenc­e for tiden på discountma­rkedet. Vi har lige set Kiwi lukke, Aldi har valgt at lukke nogle gamle butikker ned, Fakta har det svaert, og nu ser vi så, at Netto overtager 40 af Kiwis lejemål, mens Rema 1000 fortsaette­r med at sige, at de vil åbne flere butikker.

Ikke laengere discount

Moderniser­ingerne af butikkerne og de nye tiltag er også et resultat af, at kaederne langsomt har bevaeget sig vaek fra den klassiske discount-forståelse.

Direktør og ejer af Retail Institute Scandinavi­a Henning Bahr er sågar stoppet med at kalde dem for discountka­eder.

– I vores opgørelse hedder de lavprissup­ermarkeder, for de har bevaeget sig op i sådan et supermarke­ds-look, at vi som forbrugere forventer at komme ind i en stor, ren og lettilgaen­gelig butik, som ikke er fyldt med gammelt inventar, papkasser og en elendig betjening. Flemming Birch er enig. – I løbet af de sidste ti år er discountka­ederne blevet mindre ’discounted­e’. De brød op med markedet. Nu kan de fleste danskere godt få daekket deres behov af en tur i en discountbu­tik, men sådan var det ikke dengang.

I løbet af de sidste ti år er discountka­ederne blevet mindre ’discounted­e’

 ??  ??
 ?? FOTO: LINDA JOHANSEN ?? LAES MERE PÅ NAESTE SIDE Rema 1000 vil tilbyde kunderne de varer, de handler på vej fra arbejde, men vil ikke afsløre, hvilke tiltag der skal adskille dem fra konkurrent­erne.
FOTO: LINDA JOHANSEN LAES MERE PÅ NAESTE SIDE Rema 1000 vil tilbyde kunderne de varer, de handler på vej fra arbejde, men vil ikke afsløre, hvilke tiltag der skal adskille dem fra konkurrent­erne.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark