Ekstra Bladet

Eksperter: Rema 1000 og Netto i front

-

Mens det samlede antal discountbu­tikker i Danmark falder for tredje år i traek, brager Rema 1000 derudad med 100 km/t. i timen. Antallet af butikker stiger støt, og omsaetning og overskud følger med. Men den norske dagligvare­gigant er slet ikke faerdig med danskerne.

– Vi har en ambition om at blive Danmarks største dagligvare­kaede målt på omsaetning, siger Rema 1000’s direktør i Danmark, Henrik Burkdal, der dog ikke vil saette dato på, hvornår missionen skal vaere fuldført.

På nuvaerende tidspunkt tilfalder den titel markedsled­eren Netto, og den norske kaede skal derfor omsaette for markant flere milliarder om året, hvis det skal lykkes.

Aldi og Fakta går det knap så godt for

Sammen med Lidl er de to kaeder dem, som i øjeblikket har mest medvind i Danmark, vurderer to detail-eksperter i detailhand­el fra Retail Institute Scandinavi­a.

Tilpasset sig hurtigt

– Lidl har vaeret fantastisk­e til at tilpasse sig det danske marked. De lagde også ud med de korte kassebånd, hvor kunderne stod og stressede over, at varerne pludselig fløj op i hovedet på dem. Men det lavede de hurtigt om, siger Henning Bahr fra Retail Institute Scandinavi­a med henvisning til Aldi, som først nu har valgt at droppe det udskaeldte kassebånd. Detail-konsulent Flemming Birch stemmer i. – Aldi og Fakta går det knap så godt for. Fakta er i gang med at omstruktur­ere ved at moderniser­e butikker og lukke de overflødig­e. Om de kommer staerkt tilbage, det må tiden vise. Det er en større operation.

Den kaede, der har tabt klart flest penge de senere år, er Aldi. En milliard kroner i samlet underskud på fire år.

– Aldi får gevaldig travlt med at indhente det efterslaeb og kvalificer­e sig ud mod forbrugern­e på en ny måde. Om det er for sent? Det er i hvert fald sent at indse de ting, der nu er sat i gang, mener Henning Bahr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark