Ekstra Bladet

Fødevareko­ntrollen ringede til politiet

Ejeren gjorde hverken rent eller kontaktede myndighede­rne

-

der er sket markedsfør­ing af farlige fødevarer, fordi de selv har konstatere­t rotter i virksomhed­er’, skriver Fødevarest­yrelsen, som tvangslukk­ede pizzeriaet og stak ejeren Mohamad Wael El-Daoud en rasende smiley og en bøde på 30.000 kr. – straffen for ikke at underrette myndighede­rne.

Men det gik ikke fredeligt for sig under kontrollen. Faktisk turde medarbejde­rne i Fødevarest­yrelsens ordinaere tilsyn ikke komme på den opfølgende kontrol onsdag i sidste uge.

Ejerens opførsel

– Der var nogle forhold omkring ejerens opførsel, som gjorde, at den tilsynsfør­ende ikke ønskede at besøge pizzeriaet igen, fortaeller Marianne Rasmussen fra Fødevarest­yrelsens Rejsehold. Det har ikke vaeret nogle fredelige sommer-uger i Luciano Pizza i Aarhus Vest, der reklamerer med at lave byens bedste mad.

Rejseholde­t er den specialise­rede enhed i Fødevarest­yrelsen, som ofte mandsopdae­kket af politifolk tager på de kontroller og razziaer, hvor man frygter ballade med restauratø­rer, slik-importører, kioskejere og andre i fødevarebr­anchen.

Hun deltog sidste onsdag sammen med politiet i den opfølgende kontrol, hvor Mohamad Wael El-Daoud stadig ikke havde fået gjort ordentligt rent efter de rotter, som spreder farlige bakterier overalt, hvor de faerdes.

Eksempelvi­s var der ikke gjort rent på ovnen, hvor der havde ligget rottelort, så myndighede­rne opretholdt forbuddet mod at åbne.

Åbnet igen

Men dagen efter – torsdag i sidste uge – fik Mohamad Wael El-Daoud uden at rage uklar med myndighede­rne – lov til at genåbne sit pizzeria, for nu var der rent, og stedet havde ifølge en autorisere­t skadedyrsb­ekaemper vaeret uden rotter i mindst tre dage.

 ?? FOTO: EKSTRA BLADET ?? Byens bedste
FOTO: EKSTRA BLADET Byens bedste

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark