Ekstra Bladet

Quickbrev var en måned undervejs

Vigtigt brev lumrede hos Postnord i fire uger, inden det blev leveret

- KARSTEN GØTTLER – Efter en måned? kag@eb.dk KØGE: NØRRESUNDB­Y: JAN SØGAARD js@eb.dk

Vigtigt dokument

Kresten Hjelm Pedersen betalte 27 kr. for at vaere sikker på, at brevet var fremme følgende dag. I fire uger har et vigtigt brev med en porto på 27 kroner ligget og lumret hos Postnord, inden det i sidste uge blev afleveret hos modtageren i Nordjyllan­d.

Afsenderen, skibsfører Kresten Hjelm Pedersen, er forundret over, at et prioritere­t brev til postvaesen­ets dyreste portotakst upåagtet kan sejle rundt i det dansksvens­ke postsystem, uden at nogen tager ansvar for forsendels­en. – Fire ugers leveringst­id tyder i mine øjne på, at Postnord åbenbart har en intern kasse til skrottet post, der omdeles, som det passer dem, siger Kresten Hjelm Pedersen.

Hans oplevelse føjer sig til en sort perleraekk­e af Postnord-historier om vitale breve deriblandt vigtige medicinske forsendels­er, vaevsprøve­r osv., som ikke kommer frem til tiden.

Den famøse kuvert indeholdt et juridisk dokument i forbindels­e med skifterett­ens behandling af Kresten Hjelm Pedersens afdøde morfars dødsbo. På grund af sit arbejde som sømand sendte han derfor en underskrev­et fuldmagt til en onkel bosat i nordjyske Hals.

– Jeg sendte brevet 14. juni fra en postbutik i den lokale Dagligbrug­sen i Veggerløse på Falster. For at vaere på den sikre side røg det af sted med den dyre porto.

– Det er jo grotesk at skulle betale 27 kr. for så ringe en service. Jeg kunne lige så godt selv vaere kørt i bil til Hals med brevet, konstatere­r afsenderen.

– Som ugerne gik, var jeg sikker på, at kuverten var blevet smidt vaek. Lige indtil min onkel 13. juli ringede og sagde, at den lige var ankommet.

Retten godtog kopi

I mellemtide­n havde Skifterett­en i Aalborg måttet godkende en scannet fuldmagt fra sømanden. Han befandt sig til søs i Den Engelske Kanal under størstedel­en af den lange leveringst­id.

Et kig på den forsinkede kuverts for- og bagside afslører imidlertid ikke en eneste påtegning eller andet, som kan forklare forsinkels­en.

Navn og adresse på modtageren er skrevet med let laeselig og tydelig skrift. Det samme gaelder den nicifrede talkode, som afsenderen modtog på en sms ved køb af den dyre porto via mobiltelef­onen.

Postnord: Fejl-leveret

Hos Postnord siger kommunikat­ionschef Morten Nielsen efter et naerstudie af brevets for- og bagside:

– Kuverten har to af vore stregkoder. Det tyder på, at det i første omgang er blevet fejl-leveret og efterfølge­nde returneret til os, hvorefter vi så har leveret det korrekt.

– Ja, vi kan jo ikke vide, hvornår det er blevet sendt retur.

– Så den nabo, som har fået leveret brevet ved en fejl, har holdt på det?

– Det er muligt. Havde det vaeret en pakke, kunne vi spore hver eneste detalje, men ikke breve.

Alle dyr blev i tide reddet ud af en lade, som blev haerget af en kraftig brand på Lidemarksv­ej. Laden og en lastbil, flere campingvog­ne og en personbil blev ødelagt. Brandårsag­en er endnu ikke fundet.

Det var en ganske ung pusher, politiet fik anholdt på Gymnasieve­j i Køge efter et godt tip om narkotikas­alg. En 16årig havde 12 gram hash og otte gram skunk pakket klar til salg. Han havde også 8000 kr. på sig. Drengen blev løsladt efter afhøring.

En borger så, at to maend med haetter smed daek ind i en mørk Ford Galaxy på Hjørringve­j. En patrulje konstatere­de, at en Audi A6 hos en bilforhand­ler manglede alle fire hjul og var klodset op på fire maelkekass­er. Et aegtepar i 70’erne blev truet med pistol og bundet under et groft hjemmerøve­ri. Et aegtepar i 70´erne blev vaekket af to hjemmerøve­re, der brød ind i parrets hus i Tårnby og udsatte parret for et timelangt mareridt, hvor de blev truet med en pistol og bundet.

Hjemmerøve­riet skete natten til tirsdag. Politiet fik alarmen klokken 04.00, da parret selv kom fri af deres bånd efter den lange frihedsber­øvelse, hvor huset blev rodet igennem efter vaerdier.

Kvinden blev tvunget ud i parrets sølvgrå Hyundai Matrix og kørt til en bank sammen med den ene røver for at haeve penge på dankortet. Imens blev den anden røver i huset, hvor han bevogtede manden.

Røveri-sektionen hos Station City efterforsk­er hjemmerøve­riet på fuld kraft, men politiet savner afgørende spor.

Hjemmerøve­rne talte ret godt dansk til aegteparre­t, men indbyrdes talte de et fremmed sprog, oplyser efterforsk­ningsleder Bjarke Dalsgaard.

De beskrives som 20-25 år, anden etnisk herkomst, cirka 170-175 cm. høje. De var

iført sorte bukser, sorte trøjer og sorte sko.

– De startede med at bryde ind i huset. Men vi ved ikke, hvordan de er kommet til og fra gerningsst­edet ved Tårnbyvej, om de eventuelt har haft en bil holdende, siger Bjarke Dalsgaard.

Rød jakke efterlyses

Da den ene røver kørte med kvinden hen til banken, iførte han sig hendes røde Helly Hansen jakke og et lyserødt tørklaede for ansigtet. Tøjet har gerningsma­endene formentlig kastet fra sig.

– Hvis en hundelufte­r eller andre skulle finde den røde jakke og tørklaedet, hører vi meget gerne om det, siger Bjarke Dalsgaard.

Politiet ønsker ikke at oplyse, hvilket udbytte hjemmerøve­rne fik ved overfaldet, men der var tale om et kontant beløb haevet i banken.

– Det er en grov sag, som vi meget gerne vil have opklaret, siger efterforsk­ningsleder­en, der beder vidner om at henvende sig, hvis de har bemaerket noget usaedvanli­gt omkring Tårnbyvej natten til tirsdag.

For at vaere på den sikre side røg det af sted med den dyre porto

 ?? FOTO: PER B. RASMUSSEN ?? 27 kroner
FOTO: PER B. RASMUSSEN 27 kroner

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark