Ekstra Bladet

DAGENS MAND I SKY-SOVS

Selvsikker­heden er enorm i Sky-lejren, efter at Chris Froome gjorde, hvad han skulle, da han afviste alle udfordrere første dag i alperne

- Brian Askvig ask@eb.dk Jimmi Willemoes Jensen jwj@eb.dk

SERRE CHEVALIER (Ekstra Bladet): 183 km i opskruet Tour de France-tempo over Col de la Croix de Fer, Col de la Télégraphe og Col du Galibier er meget hård kost.

Det stod malet i rytternes ansigt, da de cyklede rundt i skisportsb­yen Serre Chevalier efter at vaere kommet i mål.

Nogle kørte helt tømt for kraefter med tomme blikke rundt i den franske byfest, mens de i virvaret desperat ledte efter en bus med deres holdfarver på.

Andre havde anderledes overskud og sendte gnistrende vinderblik­ke til holdkammer­aterne.

Eksempelvi­s i Sky-lejren, hvor rytterne rullede af og morede sig over, at ingen var i stand til at angribe Chris Froome i de franske alper.

Tilfreds Sky-manager

Tilfreds var også Sky-manager Dave Brailsford, der efter at have rost alle sine ryttere for deres indsats, kunne konstatere, at den samlede sejr er taet på at vaere hjemme.

– Rytterne skal lige hvile sig lidt og komme sig, og så må vi se, hvordan benene er i morgen ( idag, red.).

– Men når alt kommer til alt, fik vi i dag vist et meget godt billede af, hvor de bedste klatrere står i forhold til hinanden.

– De kunne ikke ryste Chris. Og det er det, de skal gøre i morgen (i dag, red.). Chris behøver ikke at køre nogen steder. Det er dem, der skal foretage sig noget.

– Jeg tror, at det er med til at laegge et mentalt pres på dem. Han skal bare følge efter og holde sig til deres hjul og ikke lade dem slippe vaek. Så bliver det afgjort på enkeltstar­ten, siger Brailsford selvsikker­t.

I en klasse for sig

Men han har også noget at have det i.

Chris Froome har 27 sekunder til Romain Bardet og Rigoberto Uran og ikke mindst 22,5 enkeltstar­ts-kilometer i Marseille at falde tilbage på.

I kampen mod uret er Froome som regel i en klasse for sig – den eneste fra klassement­et, der måske kan true ham, er overraskel­sen Uran.

Alt skal jagtes

Colombiane­ren vandt to bonussekun­der på stregen i Serre Chevalier. Langt fra nok – men alt skal jagtes i kampen på den gule trøje, påpeger Cannondale-manage Jonathan Vaughters.

– Vi skal vinde tid alle steder. Der er intet magisk over det.

– Hvert sekund taeller, og man skal kaempe for hvert og et. Det er ikke et Tour de France, hvor man kan rulle hen over målstregen helt ubekymret, siger Vaughters.

Han er helt med på, at der skal tages nogle chancer, hvis løbet skal vindes – og det kan man lige så godt gå efter nu, hvor løbet er så taet på afslutning­en, og afstanden er så lille.

– Det er lidt skørt, for vores hold har aldrig vaeret på podiet i et Tour de France før.

– Men ingen i hele organisati­onen vil blive tilfreds med anden- eller tredjeplad­sen.

– Så vi skal køre for at vinde.

– Ender vi som nummer fire eller fem, er det okay.

– Vi er stadig glade, for det er et meget aervaerdig­t resultat – men vi kører for at vinde.

Sidste mulighed for at gribe chancen er i dag, når legendaris­ke Izoard er på menuen.

Den kan komme til at gøre nas.

Spørgsmåle­t er blot, om den kan gøre nas nok.

Han skal bare følge efter og holde sig til deres hjul og ikke lade dem slippe vaek. Så bliver det afgjort på enkeltstar­ten

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark