Ekstra Bladet

Hvem er de?

FCM-Ferencvaro­s (4-2 efter første opgør) Lyngby-Slovan Bratislava (1-0 efter første opgør)

-

Den bedste og mest populaere klub i Makedonien. Vardar har vundet mesterskab­et ti gange og har de seneste saesoner vaeret ganske suveraene. Fem ud af de seks seneste mesterskab­er er gået til hovedstads­klubben.

Hvordan gør de det i Europa?

Sjaeldent ret godt! Før den samlede sejr over Malmö FF i 2. kvalifikat­ionsrunde var det over et årti siden, at de senest havde gjort vaesen af sig i Europa.

I saesonen 2003/04 slog de CSKA Moskva ud og tabte i den afgørende kvalifikat­ionsrunde til Champions League kun med ét mål til Sparta Prag. Siden 2012 er de røget ud i 2. kvalifikat­ionsrunde fire gange (til BATE, Steaua Bukarest, APOEL og Dinamo Zagreb). De har ikke fået røvfuld og har vaeret taet på at gå videre et par gange, men 3-1-sejren over Malmö FF var deres første gevinst i Europa siden 2003. På UEFA’s seneste europaeisk­e rangliste lå de nummer 255. FCK var nummer 52.

Hvem skal FCK holde øje med?

Vardar har importeret et par brasiliane­re, som har sat et offensivt aftryk. Juan Felipe styrer den offensive midtbane, og helt fremme har Jonathan Balotelli vist sine evner som afslutter. Ellers består holdet af en lang raekke makedonske spillere. Deriblandt talentfuld­e Boban Nikolev, der scorede i begge opgør mod MFF.

Ellers noget?

FCK kommer i returkampe­n til at møde Vardar godt 160 kilometer fra klubbens normale hjemmebane Philip II National Arena. Det skyldes, at hjemmebane­n i Skopje er optaget af Super Cupkampen mellem Real Madrid og Manchester United 8. august. Vardar må derfor til det lille og noget primitive Mladost Stadion i provinsbye­n Strumica. Vardar Skopje mødte også Malmö FF i Strumica, og hverken for de svenske spillere eller fans var det nogen behagelig oplevelse. Kun et regulaert sammenbrud kan forhindre midtjysk avancement. Men det er før set. For eksempel i Superliga-premieren, hvor FC Midtjyllan­d tabte 0-4 på Brøndby Stadion.

For en uge siden var det også taet på at gå galt, men midtjydern­e profitered­e af en ungarsk udvisning og vendte 0-2 til 4-2. Dermed står de med mere end halvandet ben i tredje runde.

– De skal score tre gange for at gå videre, så det er vigtigt, at vi ikke lader os ryste, hvis de kommer foran, siger anfører, Jakob Poulsen, der scorede hattrick i Budapest.

– Selv om vi har et godt resultat, så ved vi, at det bliver svaert. Og vi så også i 1. halvleg af den første kamp, da vi spillede 11 mod 11, at de var rigtig gode, supplerer han.

Ferencvaro­s vandt i første kvalifikat­ionsrunde på udebane, men det var over lettiske Jelgava og med de beskedne cifre 1-0. Bronzevind­erne fra Lyngby leverede en paen overraskel­se i Slovakiet, da de besejrede Slovan Bratislava 1-0. David Nielsens mandskab strutter af selvtillid og har vundet sine seneste ni kampe og sat klubrekord.

På trods af et meget fint udgangspun­kt er der dog stadig et stykke vej til tredje runde og et møde med russiske Krasnador.

Slovan Bratislava har et fint mandskab, og det var med lige dele held og dygtighed, at Lyngby overlevede i Slovakiet.

De var i lange perioder af opgøret pressede, og Slovan havde bl.a. et hovedstøds­forsøg på indersiden af stolpen. Det kraever en ny stor – og discipline­ret – Lyngby-praestatio­n, hvis overraskel­sen skal fuldbyrdes.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark