Ekstra Bladet

FERRARI LOKKER VETTEL

FORMEL 1 KONTRAKTEN ER KLAR: De to nuvaerende Ferrari-kørere kan se frem til forlaengel­se, skriver stort fransk bilblad, og det vil forhindre en større rokade til Formel 1-saesonen

- JONAS HÜTTEL hut@eb.dk

Transfer-rygterne i Formel 1 plejer at tage fart omkring den tvungne sommerferi­e i begyndelse­n af august.

2018-kørermarke­det centrerer sig om, hvad der sker hos Ferrari og Sebastian Vettel, og noget tyder på, at de planer allerede er ved at vaere på plads, før ’silly season’ for alvor tager sin begyndelse.

– Jeg har gjort det meget klart, at hvis han ønsker at blive, så forlaenger vi bare. Det er op til ham, sagde Ferrari-praesident­en, Sergio Marchionne, under Østrigs Grand Prix for halvanden uge siden. Kimi Räikkönen og Sebastian Vettel kan meget vel fortsaette endnu en saeson som teamkammer­ater hos Ferrari. Vettel skulle nemlig have betinget sig, at hans gode ven også skulle forlaenges.

Sebastian Vettels kontrakt ligger allerede klar til underskriv­else, skriver det store franske bilblad Auto Hebdo.

Ferrari tilbyder ifølge magasinet en lønpakke på 900 millioner kroner (120 millioner euro) for tre år og en nok så interessan­t klausul vedrørende Kimi Räikkönen.

Endnu en forlaengel­se

Tyskeren skulle have betinget sig, at hans gode finske ven og langsommer­e teamkammer­at også skulle forlaenges.

Ifølge Auto Hebdo skulle Sergio Marchionne have sagt god for endnu en saeson til Räikkönen til en årsløn på 37,5 millioner kroner.

Tidligere på sommeren gav Kimi Räikkönen udtryk for, at han havde styr på, hvad han skulle naeste saeson, men ikke ville fortaelle det endnu.

Den tyske firedobbel­te verdensmes­ter og nuvaerende etter i VM-stillingen tjente i sin seneste treårige Ferrarikon­trakt angivelig 350 millioner kroner i det første år efterfulgt af to år med 210 millioner i grundløn plus bonusser for sejre og titler.

Spekulatio­ner om stop

Ud over de evige spekulatio­ner om Fernando Alonso – som formentlig må vaelge mellem at blive hos McLaren-Honda, skifte til Renault eller forlade Formel 1 – har Lewis Hamilton og Carlos Sainz Jr. fyldt mest de seneste uger.

Briten, fordi de store engelske aviser i samlet flok valgte at tolke en udtalelse fra Lewis Hamilton på Silverston­e således, at Mercedes-køreren kunne finde på at stoppe sin karriere allerede efter denne saeson.

Fordi han ikke på davaerende tidspunkt kunne sige, hvordan han så på verden om seks måneder. Samme saetning indeholdt dog også, at han elskede racerløb og vil vinde endnu mere.

Isaer briterne spekulerer også i, at Lewis Hamilton og Sebastian Vettel skifter plads. Hvilket der ikke er den store logik i for nogen af parterne.

Renser luften

Endelig havde Carlos Sainz Jr. på Silverston­e travlt med at rense luften i forhold til Red Bull-ledelsen, som har banet og betalt for spanierens vej til Formel 1. Ugen tidligere var det ellers ’utaenkelig­t’, at han fortsatte hos Toro Rosso endnu en saeson.

Efter en grillaften med indlagt tenniskamp mod Red Bull-teamchef, Christian Horner, hvor talentchef, Dr. Helmut Marko, var dommer, sagde spanieren ifølge Autosport:

– Vi hyggede os. Luften er ren, og jeg er Red Bull-kører i Red Bull-programmet, bekraeftet til Toro Rosso naeste år.

Til den rette pris kan Sainz stadig købes fri.

Red Bull har dog sidste ord og hårdt brug for ham til førstehold­et i 2019.

Jeg har gjort det meget klart, at hvis han ønsker at blive, så forlaenger vi bare

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Kimi-klausul
FOTO: ALL OVER PRESS Kimi-klausul

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark