Ekstra Bladet

Dansk bartender: Jeg troede jeg skulle dø

-

Sidsel Borg troede i starten bare, at hun var lidt småfuld, da hele jorden gyngede. Så begyndte flaskerne at falde ned fra vaeggene – og da gik alvoren op for hende.

Den 20-årige pige har den sidste måned arbejdet på Kos som bartender. Lørdag slutter eventyret – ikke fordi det ikke har vaeret sjovt og spaendende, men fordi hun ikke laengere føler sig sikker.

Ikke tryg

– Jeg er ikke tryg. Jeg er hele tiden bange for, at der kommer et nyt jordskaelv, så nu vil jeg bare hjem til min familie, siger den unge pige til Ekstra Bladet.

Sent torsdag nat arbejdede hun som saedvanlig på en af de mange barer. Og selv om hun i starten ikke troede, der var tale om et jordskaelv, gik alvoren op for hende, da hun så sine kolleger springe for livet.

– De sprang over baren, da rystelsern­e startede. Jeg er for lille til at kunne hoppe over, så jeg råbte, at de skulle hjaelpe mig, og en af mine kolleger hev mig bare over baren. Da vi kom ud, hørte jeg en stor rumlen, så faldt stenene ned fra diskoteket derhenne, siger hun.

De to turister blev draebt, da muren styrtede sammen på baren White Corner, som kun ligger få meter fra Sidsel Borgs arbejdspla­ds.

– Jeg lagde godt maerke til, at der var lidt blod, da jeg løb forbi baren. Men det er først gået op for mig, hvor voldsomt det var, efter jeg har set billeder. Da jeg står foran baren, begynder nogle at råbe ’tsunami’. Der troede jeg for alvor, at jeg skulle dø, siger hun og fortsaette­r:

– Jeg ringede hjem til min mor og sagde, at der havde vaeret et jordskaelv, og at jeg var bange for, at der nu kom en tsunami, og at jeg skulle dø.

– Jeg sagde til hende, at jeg elskede hende. Jeg ville have, at hun hørte det, hvis der nu skete noget, siger Sidsel.

Heldigvis kom hun ikke til skade, men alligevel er hun parat til at tage hjem en måned før planlagt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark