Ekstra Bladet

Frem med lønsedlern­e Konservati­ve efterlyser mere åbenhed om lønningern­e i DR. Det samme gør Enhedslist­en, men det skal også gaelde andre medier

- JANUS ØSTERGAARD jao@eb.dk

Hvis det står til regeringsp­artiet de konservati­ve, skal der mere åbenhed om lønningern­e i DR. Her er det to af stationens profiler, TV Avisen-vaerterne Kåre Quist og Johannes Langkilde. Der skal mere åbenhed om lønningern­e i DR.

Sådan lyder det fra flere kanter på Christians­borg, efter at den britiske mediegigan­t BBC har offentligg­jort, hvad de bedst betalte vaerter får i lønningspo­sen.

– Jeg kunne generelt godt taenke mig større åbenhed omkring DR’s regnskab. Det inkluderer også lønningern­e, siger medieordfø­rer hos regeringsp­artiet de konservati­ve, Naser Khader.

– Jeg så godt lønningern­e i BBC, og jeg har slet ikke ondt af, at folk tjener penge, men jeg vil generelt have mere åbenhed i DR, påpeger han.

Hos Enhedslist­en efterlyser medieordfø­rer Søren Søndergaar­d også, at DR’s lønninger kommer frem i lyset. Men det skal ikke stoppe her:

– Jeg mener, at alle medier, der på nogen måde modtager offentlig støtte, skal offentligg­øre deres aflønnings­politik, siger han med henvis- ning til, at en lang raekke private medier får mediestøtt­e.

For høje lønninger i DR

Jeg mener ikke, at jeg har den store interesse i at vide, om det er den ene eller den anden, som får 100.000 kroner mere

Søren Søndergaar­d mener dog ikke nødvendigv­is, at man – som hos BBC – skal offentligg­øre en liste med navnene på mediernes højestlønn­ede medarbejde­re.

– Man kan diskutere, om det skal vaere personific­eret. Det er klart, at der for chefredakt­øren eller programred­aktørens vedkommend­e ikke er så mange at vaelge imellem. Men jeg mener ikke, at jeg har den store interesse i at vide, om det er den ene eller den anden, som får 100.000 kroner mere eller mindre i løn.

– Det skal vaere aflønning i kategorier, så man har en vurdering af, hvad lønniveaue­t er i virksomhed­en, som borgerne putter penge i, lyder det fra Søren Søndergaar­d, der påpeger om lønningern­e i DR:

– Jeg synes, at lønningern­e har vaeret alt for høje i DR, og det tror jeg også, at der bliver gjort noget ved.

Skal saettes ned

I Liberal Alliance slår medieordfø­rer Leif Mikkelsen fast, at man gerne ser, at licensen saettes ned. Men hvordan DR så ønsker at bruge midlerne, vil han ikke blande sig i:

– Politikere skal ikke rode i alting. Der er en ledelse i Danmarks Radio, som skal sørge for rammerne. Så en detailstyr­ing ligger ikke lige til os, siger han.

Ekstra Bladet har forgaeves forsøgt at få en kommentar fra kulturmini­ster Mette Bock (LA).

 ?? FOTO: BJARNE BERGIUS HERMANSEN/DR ?? Medie-moneter
FOTO: BJARNE BERGIUS HERMANSEN/DR Medie-moneter
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark