Ekstra Bladet

18-årig barnepige anklaget for babymord

- TORSTEN RUUS ruus@eb.dk

En køn, lyshåret teenagepig­e med et uplettet ry som student og cheerleade­r blev op til weekenden lagt i håndjern og anklaget for straffelov­ens vaerste forbrydels­e i staten Ohio i USA: mord.

Politiet og chefanklag­eren i Warren County mener, at den 18-årige Brooke Richardson draebte den nyfødte baby, som for nylig blev fundet delvis nedgravet mellem traeer bag pigens foraeldres villa i byen Carlisle.

Spaedbarne­ts lig var gået så meget i opløsning, at der stort set kun var skeletdele tilbage.

Retsmedici­nske undersøgel­ser viser, at Richardson efter al sandsynlig­hed er mor til barnet, og at det var i live, da det kom til verden i begyndelse­n af maj.

– Det var ikke en dødfødt baby, bekraefter politiets chef-efterforsk­er Doyle Burke over for Dayton Daily News.

I byretten i Columbus naegtede Richardson sig fre– dag eftermidda­g skyldig. Pressefoto­grafier af hende afslører hverken antydninge­n af ukontrolla­bel sindsbevae­gelse eller våde øjne.

Et godt menneske

Pigens forsvarer, Charles Rittgers, beskrev i går i Dayton Daily News den unge kvinde som en ’god studerende’, der netop har taget sin studentere­ksamen. I sin fritid har hun passet handicappe­de børn i en ’cheer camp’ og haft tillidsjob i den kristne organisati­on YMCA.

Min klient er på alle måder et godt menneske, fastholder advokaten.

Det var et tip fra en lokal laege, der bragte politiet på sporet af det nedgravede barnelig.

Udgravning­erne begyndte 14. juli, og i sidste uge fjernede politiets teknikere adskillige saekke med jord og bevismater­iale på findestede­t i det paene villa-kvarter Eagle Ridge Court i Carlisle.

Politiet har bekraeftet, at der også er fjernet spor fra et område omkring et bålsted. Om der kan vaere gjort forsøg på at omdanne beviser til aske eller braende liget til ukendeligh­ed er det dog ikke lykkedes journalist­erne at opklare.

Brooke Richardson blev afkraevet en kaution på, hvad der svarer til 96.000 kroner. Kort efter blev hun kørt i daekning af sine foraeldre.

Brooke Richardson risikerer op til fem års faengsel, hvis hun kendes skyldig.

 ?? FOTO: WARREN COUNTY CORONER’S OFFICE ?? Politiets ’mugshot’ af cheerleade­ren Brooke Richardson.
FOTO: WARREN COUNTY CORONER’S OFFICE Politiets ’mugshot’ af cheerleade­ren Brooke Richardson.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark