Ekstra Bladet

NU KAN MESTRENE OGSÅ SCORE MÅL

DET GÅR FREMAD FOR FCK: Vandt for første gang i fem år i Randers

- PETER BAGGE pba@eb.dk Pieros Sotiriou (FCK) Gennemsnit

FCK er lige nu ikke, hvad de danske mestre var i sidste saeson.

Alligevel virker manager Ståle Solbakken ikke synlig nervøs før tirsdagens Champions League-møde med Vardar Skopje.

Det må vaere de rapporter, som den tekniske direktør, Johan Lange har aflagt efter blandt andet at have vaeret over Øresundsbr­oen for at spionere under makedonern­es kamp mod Malmö FF.

– Et hold med mange dygtige individual­ister, lød karakteris­tikken fra Ståle Solbakken om den sidste forhindrin­g inden Champions Leagues gruppespil.

Sotiriou kom i gang

FCK-bossen kunne efter Randers-kampen glaede sig over, at den nyindkøbte angriber fra Cypern, Pieros Sotiriou, kom i gang, så FCK vil mandag morgen flyve af sted mod Makedonien med tre angribere, der alle har selvtillid­en i orden efter at have scoret i den nye saeson.

Men FCK må fortsat vaere bekymret over forsvarets forfatning, hvor den svenske

landsholds­spiller Erik Johansson har svaert ved at undvaere sidste saesons makker, Mathias ’Zanka’ Jørgensen.

Det blev bedre, som kampen skred frem i Randers, og det var kun, fordi hjemmehold­ets ellers arbejdsdom­me Nikola Djurdjic er uskarp som en sløv kniv, at serberen ikke slog til, da svenskeren i starten af kampen trådte i bolden.

En mislykket aktion, som fik svenskeren slå opgivende ud med armene.

– I perioder var vi gode, mens vi i andre perioder havde alt for mange boldtab, sagde Ståle Solbakken.

– Vi var i det mindste effektive oppe foran.

– Så alt i alt var jeg godt tilfreds, men det vil blive en langtrukke­n proces at få spillet det nye hold sammen.

– Vi kan ikke bruge kampen i dag til så meget i forhold til Vardar-kampen. Det er to forskellig­e hold og to forskellig­e kampe, sagde Ståle Solbakken, der åbnede op for, at den unge Mads Roerslev kan komme i spil til højre back-pladsen, hvor Nicolai Boilesen igen vikariered­e for de to langtidssk­adede, Peter Ankersen og Tom Høgli.

Ikke samme styrke

Det var ikke kun hjemmehold­ets Nikola Djurdjic, men også angrebskol­lega Marvin Pourie, som ikke kendte sin besøgstid mod FCK.

Derfor kunne FCK uden at have imponeret for første gang i fem år tage fra Randers med en sejr efter fem besøg uden gevinst.

Selv om mestrene er langt fra sidste saesons skraemmend­e styrke med 33 kampe i traek uden nederlag, havde gaesterne fra hovedstade­n takket vaeret to-måls-skytten Pieros Sotiriou og Andrija Pavlovic ikke problemer med at hive en sikker sejr i land.

Det var et skridt op efter at have skrabet bunden mod AaB og Zelinia, men det

skyldes først og fremmest, at Randers i den grad mangler en mand, der kan score mål, så den administre­rende direktør Michael Gravgaard må intensiver­e jagten på en afslutter

14 skud på mål

Selv om det vigtigste af alt, målene, udeblev, så fremhaeved­e Randers-traener Olafur Kristjanss­on alligevel, at holdet havde haft 14 skud på mål, men ingen af dem var i

naerheden af at komme over stregen.

– Vi kom til chancer, og vi ved også, hvor vi skal saette ind, så vi ved, hvad der skal arbejdes med, sagde Olafur Kristjanss­on.

Svaer tid

Der mangler meget andet end målene hos hjemmehold­et, der går en svaer saeson i møde, hvis ikke der sker noget radikalt.

Vi kan ikke bruge kampen i dag til så meget i forhold til Vardar-kampen

 ?? FOTO: /RITZAU/ERNST VAN NORDE ??
FOTO: /RITZAU/ERNST VAN NORDE
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark