Ekstra Bladet

Nu er Froome chefen

-

MARSEILLE (Ekstra Bladet): Intet hold i cykelsport­en har så meget styr på detaljerne som Team Sky, og derfor blev verden slået med forbløffel­se, da teamchef David Brailsford sidste år afslørede sig som en komplet amatør, når det gaelder krisehåndt­ering.

Det skete, da holdet blev slynget rundt i den hvirvelsto­rm, der fulgte af den russiske hackergrup­pe Fancy Bears’ afsløring af holdets brug af TUE’er – dispensati­oner til at bruge ellers forbudt medicin.

Bortforkla­ringer

Kluntet vadede Brailsford rundt i faktuelt forkerte bortforkla­ringer og undlod alt for laenge at kaste lys over sagen, for så til sidst at levere halve svar, der blot bar ved til bålet.

Katastrofe­n har svaekket Brailsford betydeligt, og han har ikke forbedret sin position ved under denne Tour at udelukke kritikere fra et pressemøde og ophidset overfuse en journalist med skaeldsord.

Ny leder

Hans tid som Team Skys absolutte leder er ovre, vurderer kilder i det britiske pressekorp­s. Det er nu i stedet Froome, som er holdets største aktiv, og han har vundet en diskret udkaempet magtkamp på holdet.

Let valg

– Skulle teamejeren (mediegigan­ten Sky og 21. Century Fox, red.) vaelge mellem Chris Froome og David Brailsford, ville det valg uden tvivl falde ud til Froomes fordel, siger journalist­en Jeremy Whittle, som skriver for The Times.

– Froome vil vinde Touren igen. Måske går han efter at vinde seks gange i alt. Vil man lade den chance gå fra sig at vaere holdet, der slår alle rekorder i cykelsport­en? Nej, og det lader sig kun gøre med Froome som kaptajn. Brailsford kan undvaeres, siger Jeremy Whittle.

Kontrakt med klausul

Det forlyder, at Froomes for nyligt forlaenged­e kontrakt med Team Sky indeholder den klausul, at han kan traekke sig øjeblikkel­igt, hvis hans ’brand’ – altså varemaerke­t Chris Froome – lider skade på grund af andres dispositio­ner.

Er det tilfaeldet, betyder det i praksis, at Froome kan pege på enhver på holdet og forlange ham fjernet, hvis han selv skal fortsaette på holdet. Også David Brailsford.

– Froome er den staerke mand på holdet, uden tvivl, og det er ham – og ikke Brailsford – som går styrket ud af denne Tour, siger Jeremy Whittle.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark