Ekstra Bladet

NYHEDER FODBOLDINV­AL SOM 26-ÅRIG

I . SUPERLIGA-PROFIL STOPPER KARRIEREN: Emil Larsen arbejder nu som scout for Lyngby, hvor han blandt andet skal finde spillere og se på modstander­e for David Nielsen

- MADS GLENN WEHLAST FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN mgw@eb.dk

Emil Larsen er i dag fuldstaend­ig afklaret.

Det er slut. Definitivt forbi med fodbold på topplan for den 26-årige Lyngby-spiller.

Men det har vaeret en vanskelig beslutning og svaer erkendelse at komme til den konklusion, når man kun er 26 år og burde have karrierens bedste år foran sig.

Men efter fire knaeoperat­ioner og et hav af perioder med genoptraen­ing har Emil Larsen erkendt, at han aldrig kommer tilbage på topniveau.

Derfor er det slut. Han er fodboldinv­alid i en meget ung alder.

På et tidspunkt graed jeg

– Jeg har haft perioder, hvor jeg har vaeret meget ked af det. På et tidspunkt graed jeg. Mentalt har det vaeret meget hårdt at acceptere, at jeg ikke kan mere. Mit hoved ville ét, men benene ville hele tiden noget andet, siger Emil Larsen til Ekstra Bladet.

Det er et problemfyl­dt højre knae, der har sat en stopper for hans store drømme om en karriere i spansk topfodbold.

Tilbage i 2010 rev han en sene over til knaeskalle­n i et solo-uheld i en superligak­amp for Lyngby mod Silkeborg. Det betød, at han fik en skrue ind under højre knaeskal for at holde sammen på stumperne. Siden har knaeet drillet ham i så stor en udstraekni­ng, at det ikke giver mening at blive ved. Det på trods af, at han har fået yderligere tre operatione­r – den seneste i 2014 – men der har ikke vaeret det mindste tegn på fremskridt for det nedslidte knae.

Nåede meget

– Jeg kunne maerke, det bare gik ned ad bakke. Det var ikke tilfredsst­illende. Men jeg kan trods alt se tilbage på en karriere, jeg er stolt over. Jeg har nået meget. Jeg kom til udlandet, jeg spillede på landsholde­t og jeg føler også, jeg var en profil i Superligae­n, siger Emil Larsen.

Den definitive beslutning om at stoppe blev truffet efter Lyngbys bronzemeda­ljer i sidste saeson. Han spillede sin seneste og sidste kamp for Lyngby tilbage i august sidste år.

– Jeg synes, jeg har gjort alt for at komme tilbage, men fik hele tiden tilbagesla­g. Det har vaeret enormt frustreren­de og er bestemt ikke sjovt at stoppe i en alder af 26 år.

– For mig har det vaeret meget svaert at tale om, fordi det har vaeret så belastende en periode. Folk spurgte mig hele tiden: Hvorfor traener du ikke. Hvornår er du klar, fortaeller han.

Kasseret i Brøndby

Emil Larsen var taet på et skifte fra OB til Brøndby i sommeren 2013, men blev kasseret på grund af det dårlige knae.

– Faktisk havde jeg ingen problemer med mit knae på det tidspunkt. Jeg var i min spillemaes­sigt bedste periode af karrieren. Jeg tror, Brøndbys bekymring gik på laengere sigt, forklarer Emil Larsen, der fortsatte i OB og spillede sig ind i landsholds­varmen det følgende efterår. Her spillede han både mod Italien, Malta og Norge. Den sidste landskamp fik han på Wembley mod England i et testopgør i marts 2014.

– Jeg havde en rigtig god tid i OB, selv om vi ikke var med i toppen, som var den klare målsaetnin­g, siger Emil Larsen, der dog kom i konflikt med klubbens fans. Han sagde, de ikke kunne lide ham, og det var gengaeldt.

– Jeg skulle måske ikke have svaret dem igen. Men jeg følte mig uretfaerdi­gt behandlet i den situation, forklarer han i dag.

Emil Larsens store drøm var at spille i La Liga. Det nåede han ikke. Til gengaeld nåede han landsholde­t og en OL-detagelse.

– Jeg synes, jeg har oplevet meget, selv om jeg ikke er så gammel. Jeg vil taenke tilbage på landskampe­n i Parken mod Italien, opgøret mod England på Wembley og så min deltagelse ved OL sidste sommer i Brasilien, hvor jeg spillede tre af de fire kampe. Det har vaeret fantastisk­e oplevelser, bemaerker Emil Larsen.

Jeg har haft perioder, hvor jeg har vaeret meget ked af det. På et tidspunkt graed jeg Men jeg kan trods alt se tilbage på en karriere, jeg er stolt over Jeg havde en rigtig god tid i OB, selv om vi ikke var med i toppen

Sidste sommer, da han vendte hjem efter ’eventyret’ i Columbus Crew, var han i dialog med FC Nordsjaell­and om en mulig aftale.

– Jeg havde samtaler med FC Nordsjaell­and, men nåede aldrig til et laegetjek. Det stoppede efter de samtaler, og så fandt jeg heldigvis sammen med Lyngby igen, smiler Emil Larsen.

Spillerfor­eningen er nu i gang med at føre Emil Larsens sag, så han kan få udbetalt en erstatning, fordi han er fodboldinv­alid.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark