Ekstra Bladet

Norge vil satse på storsejr mod Danmark

LANDSTRAEN­ER NILS NIELSEN: – Nordmaende­ne har intet at tabe. De kan rette op på det ved at spille en rigtig god kamp mod os . FODBOLD-EM

-

Landstraen­er Nils Nielsen forventer, at Norge vil satse saerdeles offensivt i EMskaebnek­amp mandag mod Danmark.

De danske fodboldkvi­nder kan forvente et norsk landshold, der vil jagte mange mål i mandagens skaebnekam­p mod Danmark ved EM.

Kun med en sejr på 3-0 eller mere har nordmaende­ne en chance for at nå kvartfinal­erne efter nederlag i de to første gruppekamp­e mod de hollandske vaerter og Belgien.

I landstraen­er Nils Nielsens optik var Norge reelt ude af EM, men nordmaende­ne har fået et ekstra liv.

Spinkel chance

Nils Nielsen henviser til, at Norge teknisk set var ude af slutrunden torsdag aften, da stillingen fortsat var 0-0 mellem Danmark og Holland. Den senere hollandske 1-0sejr bragte igen nordmaende­ne i spil til kvartfinal­en.

– Norge var faktisk ude af EM, hvis vi havde fået point mod Holland.

Vi skal bruge point mod Norge. Hvis vi ikke får point, er vi faerdige

– Så nordmaende­ne sad og fulgte med i, om vi ville score mod hollaender­ne. Det gjorde vi ikke, og det har givet dem et gratis liv i turneringe­n.

– Derfor har de intet at tabe mod os. De var alligevel på vej hjem, mener Nils Nielsen.

– Mod os vil de gå efter den 3-0-sejr, de har brug for, og hvis de er pisseheldi­ge med resultatet i gruppens anden kamp mellem Holland og Belgien, kan de gå videre med 3-0.

Har intet at tabe

– Nordmaende­ne har intet at tabe, for de har spillet dårligt og er blevet svinet til for, at de ikke har fået tingene til at fungere. De kan rette op på det ved at spille en rigtig god kamp mod os, siger landstraen­eren.

Alle fire hold har en teoretisk chance for at gå videre fra gruppe A før sidste spillerund­e. Holland topper gruppen med seks point, mens Danmark og Belgien følger efter med tre point. Norge har nul.

En norsk 3-0-sejr over Danmark kombineret med et belgisk nederlag til Holland vil sende Norge videre til kvartfinal­erne på den bedste indbyrdes målforskel.

Et nederlag vil sende Danmark ud af turneringe­n, mens uafgjort eller en sejr vil bringe danskerne i spil til en kvartfinal­eplads.

Afhaengig af Holland

Nils Nielsens hold er dog fortsat afhaengig af resultatet i Hollands kamp mod Bel- Danmarks nederlag til Holland har givet Norge nyt håb. Vinder Norge stort over os, samtidig med at Holland vinder over Belgien, kan Norge gå videre trods nul point hidtil.

gien, hvor danskerne skal håbe på Holland

– Vi skal bruge point mod Norge. Hvis vi ikke får point, er vi faerdige, siger Nils Nielsen.

– Men om det bliver et eller tre point er lidt ligegyldig­t, for vi er fortsat afhaengige af resultatet i den anden kamp.

– Jeg tror nu ikke, at Belgien vinder. Hollaender­ne vil gerne vinde den gruppe, og det kan de kun gøre ved at få point, siger Nils Nielsen.

Mandagens nordiske skaebnekam­p i byen Deventer spilles klokken 20.45. Opgøret mellem Holland og Belgien spilles på samme tidspunkt. Mie Leth Jans har ingen alvorlige skader i foden.

 ?? FOTO: /RITZAU/ ?? Gyser i vente
FOTO: /RITZAU/ Gyser i vente
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark