Ekstra Bladet

Ny Hyundai i30 går efter klassemest­eren

Overligger­en løftes hos Hyundai med den nye i30, der er et staerkt kort i Golf-klassen. Modellen byder på god kvalitet og højt komfortniv­eau, men den er ikke er helt oppe at ringe.

- CHRISTIAN SCHACHT

Den seneste Hyundai i30 kan gå en runde med de bedste konkurrent­er fra Europa uden at blive tabt bag en golfvogn. Designet vinder ingen priser for hverken opfindsomh­ed eller nytaekning, for i30 minder naermest om en mellemting mellem Opel Astra, Peugeot 308 og VW Golf. Men den er paen og nydelig. Vi tester den saerdeles veludstyre­de i30 1,0 T 120 hk Premium til 269.995 kr., men du kan få samme motor i en basismodel fra kun 199.995 kr. og med airconditi­on, men ikke så meget mere.

Den yderst velfungere­nde skaerm på otte tommer er standard fra udstyrsniv­eauet Trend, der starter ved 239.995 kr.

Fin kabine

I kabinen har i30 fået et kaempe løft - isaer på layoutet af instrument­bordet, hvor knapper og regulering­er i højere grad er anbragt vandret frem for lodret, som man ellers ser det på biler fra Østen. Det ser mere eksklusivt ud.

Affjedring­en er meget komfortori­enteret. I30 er ikke sat i verden for at slå omgangsrek­order i rundkørsle­r, men derimod for at suge ujaevnhede­r op og gøre din køretur behagelig. Og det er den.

Faktisk er koreaneren en af de mest komfortabl­e.

Den er til gengaeld på ingen måde underholde­nde at køre, faktisk lidt kedelig, ikke mindst fordi en høj vaegt og en lidt brystsvag motor gør accelerati­onen ved lave omdrejning­er svag. Merprisen for en 1,4-liters motor med 140 hk er 20.000 kr. dyrere, så her kan man overveje at spare lidt på udstyret til gengaeld for en ordentlig motor.

Støjsvag

Lydkomfort­en er til gengaeld god, umiddelbar­t er i30 mere støjsvag end de fleste af konkurrent­erne og selvfølgel­ig med de kendte fem års garanti.

Testbilens udstyr er klart det mest omfattende i testen: Her er der navigation, full LED-lys og bakkamera, mens alle i30 bl. a. har automatisk nødbremse som standard, som desvaerre ikke reagerer over for fodgaenger­e.

I kabinen er der fint med plads både foran og på bagsaedet, mens bagagerumm­et med 400 liter også ligger i den paene ende, og den endnu mere rummelige stationcar har premiere hos forhandler­ne nu.

Designet vinder ingen priser for hverken opfindsomh­ed eller nytaenknin­g

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark