Ekstra Bladet

HATTRICKET BLAESTE VAEK

NEDTOUR FOR BAK: André Greipel fik ikke sit hattrick på Champs-Élysées, og Lars Bak må derfor for første gang forlade Tour de France uden en sejr

- FANKRIG Brian Askvig ask@eb.dk Jimmi Willemoes jwj@eb.dk

Vi var favoritter til at vinde med Greipel, og det gjorde vi ikke

PARIS (Ekstra Bladet): Regndråber­ne kunne ikke helt bestemme sig for, om de skulle falde eller ej i aftes på Champs-Élysées, da rytterne tog hul på de sidste kilometer i dette års Tour de France.

Regnvejret holdt sig vaek

Meteorolog­erne havde lovet masser af vand, men de grå skyer blaeste lidt rundt om Concorde-pladsen, og selv om der faldt en dråbe hist og pist, blev det kun lige ved og naesten.

Det gjorde det også for den tyske sprinter André Greipel, der kørte for at score et vaskeaegte hattrick på verdens mest berømte avenue.

Holdkammer­at Lars Bak havde inden sidste etape erkendt, at Lotto-Soudalmand­skabet havde kniven for struben, fordi man i år var uden etapesejre. Men selv om tyskeren var hurtigst, så åbnede han spurten for sent og kunne derfor ikke indhente hollaender­en Dylan Groenewege­n.

Første Tour uden sejr

Til stor skuffelse for danskeren, der ellers har vaeret med på succesfuld­e mandskaber i de seks Tour de France-deltagelse­r, han havde på sit cv inden i år.

– Det er første gang, jeg har kørt Touren uden at prøve at vinde en etape. Han var så taet på. Det er pisseaerge­rligt.

– Der er lidt modvind på opløbet, og han var bange for at åbne for tidligt og komme ud i den. Og så kom han altså for sent af sted.

– I dag synes jeg, at vi havde fortjent at vinde. Vi var favoritter til at vinde med Greipel, og det gjorde vi ikke.

Det er frustreren­de, sagde Lars Bak efter lige at have vaeret i holdbussen og fået lidt rent tøj på, mens publikum skrålede med på Marseillai­sen og Chris Froome trak den sidste gule trøje på.

Øl og damer

Lars Bak kunne dog afsløre, at han ikke havde taenkt sig at forblive frustreret resten af aftenen.

For tre ugers hårdt slid

med et stort mentalt pres er nu overstået, og det er i sig selv en lettelse at slippe ud af det.

Og så er der jo også den traditione­lle holdmiddag søndag aften for alle på holdet og deres bedre halvdele.

– Man er altid glad, når man kommer til Paris og ser sin smukke kone og jer glade journalist­er og alle sponsorern­e. Men om en halv time er man glad for, at det hele er ovre.

– Lige nu er jeg frustreret. Men som sagt om en halv time er det øl og musik og damer, man taenker på, sagde den 37-årige arbejdsman­d med et smil på laeben.

Ingen sommerferi­e

Selv om Tour de France nu er overstået, og han er befriet for et stort arbejdspre­s, så er det ikke sådan, at han nu bare skal på sommerferi­e.

– Fordi vi står på ChampsÉlys­ées, betyder det ikke, at saesonen er slut. Der er Clasica San Sebastian på lørdag og Ride London på søndag, og så kører det igen, siger Lars Bak, der selv skal køre Hadsten Gadeløb torsdag og derefter til Clasica San Sebastian, inden han ugen efter skal køre EM i Herning.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: /RITZAU/LEQUIPE ?? Sejrs-løse AndréGreip­el og Lars Bak måtte forlade årets Tour uden en sejr.
FOTO: /RITZAU/LEQUIPE Sejrs-løse AndréGreip­el og Lars Bak måtte forlade årets Tour uden en sejr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark