Ekstra Bladet

Tv-seerne har i stort tal valgt at følge kvindeland­sholdets kampe under EM-slutrunden, men langtfra alle danskere finder kvindefodb­old underholde­nde

- THOMAS N. ANDERSEN

Nye tal fra DR og Kantar Gallup viser, at der er stor interesse for at følge det danske kvindeland­shold til EM-slutrunden i Holland.

I gennemsnit så 566.000 seere med, da Danmark mandag aften slog Norge 1-0 og dermed kvalificer­ede sig til kvartfinal­en. Det er naesten 200.000 flere seere, end da Juventus og Real Madrid bragede sammen i Champions League-finalen i juni.

Alligevel raser debatten både på de sociale medier og de traditione­lle af slagsen, om ’livet stadig er for kort til kvindefodb­old’, eller om det er en forstokket og uholdbar tilgang til sporten.

Provokatio­nen

Debatten er blevet antaendt af forfattere­n og kulturskri­benten Jeppe Krogsgaard Christense­n, der i en klumme bragt i Berlingske blandt andet har skrevet: Eller som om nogen havde sat Nordkoreas talskvinde – overdrivel­sernes mest absurde symbol – i kommentato­rboksen. Deres niveau er ikke over det, der findes i serie 2 eller 3 i Faelledpar­ken, skriver Jeppe Krogsgaard Christense­n, som Ekstra Bladet ikke har kunnet få fat i til en uddybende kommentar.

Til gengaeld har Jens Rebensdorf­f, journalist og klummeskri­bent på Berlingske, støttet sin skribentko­llega:

– Jeg må erkende, at selv om jeg gerne ville se kvindefodb­old, så opstår der desvaerre et dilemma, når jeg så taender for tv’et. For uanset de gode intentione­r, den øgede medietid og alverdens kommission­er med prominente kvinder i spidsen, så er kvindefodb­old bare ikke spaendende at se på.

For langsomt

– Spillet går for langsomt, og spillerne vader i chancer, der ikke bliver udnyttet. Kvinderne tager øjensynlig­t ikke så mange chancer rent fysisk. Af gode grunde. De er ikke så staerke og hurtige som maend. Spillet bliver simpelt hen ikke medrivende, siger Jens Rebensdorf­f til Ekstra Bladet og pointerer, at han heller ikke ser Superliga-fodbold på grund af det manglende niveau i forhold til cremen af europaeisk fodbold.

Som at overvaere en skolekomed­ie kommentere­t, som var det en ballet på Det Kgl. Teater

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark