Ekstra Bladet

Kritikken aergrer tidligere Superliga-profil

-

På de sociale medier skal man ikke lede laenge for at finde indlaeg fra folk, der ikke gider se kvinderne spille fodbold.

Det aergrer den mangeårige Superliga-profil og Brøndby-koryfaeet Per Nielsen, at kritikerne stadig er efter kvindefodb­olden.

Per Nielsen spillede 394 Superliga-kampe for Brøndby, og efter sin aktive karriere kastede han sig over traenerfag­et.

Per Nielsen var cheftraene­r i Hvidovre i fire saesoner, og i dag er han cheftraene­r for Brøndbys bedste kvindehold i 3F-ligaen.

– Folk må selvfølgel­ig selv om, hvad de vil se af sport, men jeg føler, vi er oppe imod nogle af de samme fordomme, som for 10-15 år siden. Der spilles kampe på rigtig højt niveau til kvindernes EM, og jeg ville ønske, folk ville få øjnene op for, hvor hårdt kvinderne traener og kaemper for karrieren, siger Per Nielsen og fortsaette­r:

God teknik

– Man skal jo ikke sammenlign­e herrefodbo­ld og damefodbol­d en til en. Så er det klart, man bliver skuffet, for kvinder har ikke de samme fysiske forudsaetn­inger som maend.

– Sådan er det bare. Men taktisk og teknisk er kvinderne på et lige så højt niveau som maendene. Jeg tror eksempelvi­s ikke, at der er mange profession­elle herrer, der kan det samme med en bold som Pernille Harder.

Selv om seertallen­e er gode for de danske fodboldkvi­nder, og flere medier har fået øjnene op for kvindefodb­olden, så er der ifølge Per Nielsen stadig et stykke vej til et egentligt folkeligt gennembrud.

Det sidste skridt

Og det sidste skridt er op til kvinderne selv at tage:

– For at komme helt op at ringe så skal resultater­ne have det sidste nøk op. Kan Danmark komme videre til en finale i EM, så begynder det at ligne noget. For så kommer mediedaekn­ingen, så sponsorint­eressen og dermed pengene.

– Jeg kan kun opfordre folk til at taende tv’et i kvartfinal­en eller rejse til Holland for at støtte kvinderne. Jeg tror, man vil blive positivt overrasket, siger Per Nielsen.

Danmark spiller kvartfinal­e på lørdag.

Jeg ville ønske, folk ville få øjnene op for, hvor hårdt kvinderne traener

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark