Ekstra Bladet

MADSVINERI PÅ SLOTSKROEN

DÅRLIG RENGØRING OG LUNKENT KØD: Schackenbo­rg Slotskro – som prins Joachim har en andel i – har inden for det seneste år fået to indskaerpe­lser

- NICK STURM

To gange inden for de seneste 12 måneder har Fødevarest­yrelsens udsendte haft sin røde pen fremme under besøg hos den velrenomme­rede Schackenbo­rg Slotskro i Møgeltønde­r.

Manglende rengøring

Kroen er ejet af skibsreder og hofjaegerm­ester Hans Michael Jebsen, bedre kendt som Hongkong-milliardae­ren fra Sønderjyll­and, og prins Joachim.

Den får hug for dårlig fødevarehå­ndtering og manglende rengøring.

Styrelsen konstatere­de 9. juni 2016, at svinemørbr­ad, oksekraftb­en, oksestege, et helt lam og kyllingebr­yst lå fremme i fire timer på et arbejdsbor­d i køkkenet, og at noget af kødets temperatur, der højst må vaere fem grader, var steget til det dobbelte.

Indskaerpe­lsen resultered­e i et opfølgende besøg på den mere end 300 år gamle kro og et gebyr på 1854 kroner.

Endnu en

Og så skulle man tro, at sagerne var i orden, men året efter var den desvaerre gal igen.

26. juni 2017 gang drejede det sig blot om rengøringe­n. Her landede myndighede­rnes kritiske blik på skidt i opbevaring­srummet.

’Det indskaerpe­s, at lokaler, hvor der findes fødevarer, skal holdes rene og i god stand. Følgende er konstatere­t: Stativer i kølerum fremstår beskidte, ydermere er lister på kold jomfru ved kødafdelin­gen beskidte’, skriver Fødevarest­yrelsen i sin rapport.

Skal tages seriøst

Fødevarest­yrelsen pointerer over for Ekstra Bladet, at indskaerpe­lserne skal tages seriøst.

– Det er jo blot indskaerpe­lser, men det er noget, der skal vaere styr på, siger Erik Jepsen, der er specialkon­sulent i Fødevarest­yrelsen.

Det er den samme melding hos køkkenchef Henning Kohl, der siden 2006 har forpagtet Schackenbo­rg Slotskro.

’De fleste af varerne er frostvarer, der er bundfrosne, og så er der fire pakker kyllingebr­yst, der er alt for højt oppe i temperatur, da de efterhånde­n er placeret i en solstråle. Det er en dum og Fødevarest­yrelsen konstatere­de, at kyllingebr­yster lå fremme med alt for høje temperatur­er. Schackenbo­rg Slotskro har eksisteret siden 1687 og er nabo til Schackenbo­rg Slot.

 ?? FOTO: OLE FREDERIKSE­N FOTO: TINA HVID MEINFELDT ??
FOTO: OLE FREDERIKSE­N FOTO: TINA HVID MEINFELDT

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark