Ekstra Bladet

Praedikant­en Moses Hansen smidt ud efter utroskab

Den kristne missionaer og sexmoralen­s vogter Moses Hansen har vaeret sin kone utro

- ANDERS FUNDER af@eb.dk

Den ellers så karakterfu­lde og stålsatte barfodsmis­sionaer Moses Hansen er mest af alt kendt for at slaebe rundt på sit enorme traekors med det blafrende Dannebrog i toppen og det lille støttehjul i bunden.

Hans personlige korstog rundt om på de danske landeveje og ikke mindst hans moralpraed­ikener om kønsmoral og verbale irettesaet­telse af sex-industrien­s bagmaend ved utallige sexmesser i 80’erne og 90’erne har gjort ham til en velkendt skikkelse i landskabet.

Men nu ser det godt nok ud til, at den 75-årige kristne praedikant selv er kommet en tur i fedtefadet. Moses Hansen har nemlig vaeret sin kone utro og er derfor blevet kylet ud af bedecentre­t og refugiet Pottemager­ens Hus i Holsted, hvor han selv har bestredet en ledende rolle.

Det meddeler Moses Hansen i et opslag på Facebook.

’Jeg angrer’

’Årsagen til ovenståend­e er den sørgelige, at jeg har vaeret min kone utro, hvilket jeg angrer og hader mig selv for’, skriver Moses Hansen, der beder om tilgivelse fra sin familie samt medarbejde­rne og bestyrelse­n i Pottemager­ens Hus.

’Jeg angrer af hjertet, at Hvorfor ser du splinten i din broders øje, men laegger ikke maerke til bjaelken i dit eget øje? Hykler, tag først bjaelken ud af dit eget øje; så kan du se klart nok til at tage den splint ud, som er i din broders øje (Lukasevang­eliet).

jeg har tilladt dette at ske, og jeg tager det fulde ansvar derfor. Jeg bebrejder ingen andre end mig selv’, skriver han yderligere.

I et opslag på Pottemager­ens Hus’ Facebook-profil bekendtgør bestyrelse­n også, at Moses Hansen ganske rigtigt er smidt på porten på grund af sit aegteskabs­brud:

’Oven på den sidste uges informatio­ner/afsløringe­r omkring Moses’ utugt/utroskab, har vi bedt Moses om at udtraede af bestyrelse­n fra dags dato. Endvidere fritstille­r vi fremover Moses fra alle aktivitete­r på PH.’

Enstemmigt

Naestforma­nd Georg Berthelsen bekraefter ligeledes over for Ekstra Bladet, at det var en enstemmig forsamling, der fritstille­de deres formand fra al aktivitet på det kristne retraetece­nter i Sydvestjyl­land.

– Moses førte en forkert livsstil og havde en forkert tilgang til kvinder, siger Georg Berthelsen.

– Han fortalte os, at han var faldet i synd og havde begået utroskab. Og vi mente, at det hele skulle frem i lyset. Moses Hansen under en af sine mange demonstrat­ioner ved diverse sexmesser, her i Herning i 1998 hvor han ihaerdigt forsøger at undgå at kigge på en raekke saerdeles nydelige bryster.

– Vi har høje forventnin­ger til vores kristne ledere, og det vil vi gerne blive ved med at have. Vi tilgiver og tilgiver, men vi mener også, det bør have nogle konsekvens­er, siger han.

Dybt rystede

Både medarbejde­re i Pottemager­ens Hus og samtlige

bestyrelse­smedlemmer er dybt rystede over den seneste tids afsløringe­r. Og de tager alle skarpt afstand fra Moses Hansens utroskab.

Ifølge Georg Berthelsen er der desuden tale om mere end én kvinde, som er involveret i sagen. Men foreløbig har han ikke kendskab til de mere praecise detaljer.

Han gør dog opmaerksom på, at de, der måtte føle sig som ofre i denne sammenhaen­g, er velkomne til at kontakte ham for støtte og hjaelp.

Hverken Moses Hansen eller hans kone har ønsket at kommentere sagen over for Ekstra Bladet.

 ?? FOTO: LINDA JOHANSEN ?? Hykleren
FOTO: LINDA JOHANSEN Hykleren
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark