Ekstra Bladet

FØRST RØG PENGENE – SIDEN TALENTET

I TOTAL NEDTUR: Annoncører­ne faldt fra, da sexskandal­er og skilsmisse ramte golfspille­ren Tiger Woods

- HELLE KASTHOLM HANSEN hka@eb.dk

– Jeg har vaeret igennem alle stadier – fra vantro og chok til vrede og dyb sorg over at miste den familie, jeg så inderligt ønskede for mine børn.

Tiger Woods’ svenske kone, modellen Elin Nordegren, fik nok.

Golf-stjernen var god til at finde huller så vel på de grønne graesbaner som andre steder, og pludselig eksplodere­de alle hans sexhemmeli­gheder lige i ansigtet på fruen. Det skrev flere medier, da over 13 elskerinde­r stod frem og fortalte om deres forhold til den mand, som Elin troede var hendes.

Dengang lå han blandt de øverste på golf-ranglisten og tjente kassen. Det er syv-otte år siden, og efterfølge­nde har Woods måttet erkende, at en selvskabt deroute – både privat og profession­elt – kan vaere endeløs.

Først rejste konen med børnene – den dengang treårige datter Sam og sønnen Charlie på dengang 19 måneder. Derefter kom alle ulykkerne.

I dag er Tiger Woods end ikke i golfens top 1000. Faktisk er det flere år siden, han har vundet en af de prestigesk­abende golfturner­inger.

Golf-jernet forsøgte ellers at laegge sig fladt ned og love bod og bedring efter afsløringe­rne. I snart sagt alle de medier, der havde lyst, fremstod han som den angrende og bodfaerdig­e mand, der kun ønskede at få sin kone og sine børn tilbage, men lige lidt hjalp det.

Fru Elin var blevet stjernetos­set, og på afstand – hos familien i Stockholm – indsendte hun sin skilsmisse­begaering. Herefter var alt kun et spørgsmål om penge, og Nordegren havde hyret syv af de skrappeste skilsmisse­advokater, der kunne opdrives. Mindre end et år senere var skilsmisse­n en realitet, og skifterett­en i Bay County i Florida tilkendte svenskeren 100 millioner dollars (godt 640 millioner kroner).

På Tiger Woods’ hjemmeside Woods.com kunne man umiddelbar­t efter laese, at ’Selv om vi ikke laengere er gift, så er vi stadig foraeldre til to vidunderli­ge børn, og deres liv og glaede vil altid vaere centralt for os begge. Efter at vi blev enige om, at aegteskabe­t ikke laengere gav mening, så var vores primaere fokus at sørge for, at de fremover har det godt.’

Inden skilsmisse­n laeste Nordegren psykologi, og i 2014 bestod den i dag 37-årige svensker sin eksamen med udmaerkels­e.

Sammen med børnene bor hun fortsat i Florida, og der har vaeret meget stille omkring hende siden.

Woods derimod har givet den gas. Ifølge BBC og NBC vaeltede skandalern­e ned over hans syndige hoved – blandt andet blev han senest anholdt for promillekø­rsel, fordi politiet syntes, at han slingrede lidt vel meget midt på vejen.

Den nu 41-årige Woods traf også hurtigt en ny kvinde. Lindsey Vonn hed hun, men det gik heller ikke stille for sig, og efter tre år var hun atter ude af billedet. Så kom andre til, og p.t. ser hun ud til at hedde Kristin Smith. Det skrev TMZ i hvert fald i maj. Men det vilde liv er tilsynelad­ende ikke foreneligt med koncentrer­et golfspil.

Det er over 20 år siden, Woods begyndte sin profession­elle karriere. Finans skriver, at han ifølge Forbes i 2015 havde en personlig formue på cirka fem milliarder kroner. Forbes anslår, at ’Tigeren’ gennem sin karriere har tjent omkring 9,5 milliarder kroner. Dog er kun knap ti pct. tjent på turneringe­r. Resten er kommet fra yderst lukrative sponsoraft­aler.

Golf-jernet forsøgte ellers at laegge sig fladt ned og love bod og bedring Det vilde liv er tilsynelad­ende ikke foreneligt med koncentrer­et golfspil

 ?? FOTO: AP ?? En stjernes fald
Den deroute, Tiger Woods gennemleve­r, er til at tage og føle på.
FOTO: AP En stjernes fald Den deroute, Tiger Woods gennemleve­r, er til at tage og føle på.
 ?? FOTO: AP ?? Elin Nordegren fik begge børn, da hun forlod Tiger Woods, mod at hun blev boende i Florida og holdt kaeft med detaljerne i deres samliv.
FOTO: AP Elin Nordegren fik begge børn, da hun forlod Tiger Woods, mod at hun blev boende i Florida og holdt kaeft med detaljerne i deres samliv.
 ?? FOTO: AP ?? Tiger Woods benaegter, at han var spirituspå­virket, da politiet anholdt ham for promillekø­rsel.
FOTO: AP Tiger Woods benaegter, at han var spirituspå­virket, da politiet anholdt ham for promillekø­rsel.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark