Ekstra Bladet

Født til golf

-

Eldrick ’Tiger’ Tont Woods er født i Californie­n som søn af en højt estimeret krigsveter­an fra Vietnam, Earl Woods, og fruen Kultida.

Det gode udseende, som så mange damer er faldet for, har han fået fra en skøn genetisk blanding fra faderen, hvis aner er afrikanske og amerikansk/indianske, og moderen, som er thai/amerikansk.

Navnet ’Tiger’, som han officielt tog til sig som 21-årig, var et kaelenavn, han fik efter faderens vietnamesi­ske ven, der reddede faderen under Vietnamkri­gen.

Da Earl Woods var krigshelt, fulgte der privilegie­r med. Blandt andet fri adgang til haerens eksklusive golfbaner, så den lille Tiger var med på golfbanen, fra han var cirka to år.

Baerer rødt

Faderen var en saerdeles dygtig amatør-golfspille­r, hvis ry som elitesport­sudøver begyndte på universite­t i Kansas, hvor han var en af de første tiljublede sorte baseball-spillere. Og han fik da også snart laert knaegten at spille golf. Tiger var så laerenem, at han spillede sin far af banen allerede som 11årig.

Woods baerer ofte rødt tøj under turneringe­r (isaer om søndagen), fordi han tror, at farven bringer held. Han var nemlig i rødt, da han vandt sin første masters-tunering i 1997. Og heldet fulgte ham tillige med talentet og dygtighede­n i mange år. Fra 15. august 1999 til 29. august 2004 lå han nummer et på verdensran­glisten. Det var helt uhørt 264 uger i traek, skrev VG.

Tiger var så laerenem, at han spillede sin far af banen allerede som 11-årig

Det gør Woods til en af de bedste golfspille­re gennem tiderne. Ikke bare har han vundet 14 major-turneringe­r. Han er en ud af kun fem spillere, som har vundet alle major-turneringe­ne. Major daekker over de fire vigtigste turneringe­r på et år: The Marsters, US Open, British Open og US PGA Championsh­ip.

Af samme grund er det i golfverden­en rystende, at Tiger i en alder af 41 end ikke kan kvalificer­e sig i top 1000, men må nøjes med en placering som 1005 på ranglisten.

 ?? FOTO: AP ?? Fra 15. august 1999 til 29. august 2004 lå han nummer et på verdensran­glisten. Det var helt uhørt 264 uger i traek.
FOTO: AP Fra 15. august 1999 til 29. august 2004 lå han nummer et på verdensran­glisten. Det var helt uhørt 264 uger i traek.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark