Ekstra Bladet

Jeg fik nok af at blive snydt

PETER DYRKER SELV SKUNK: En lang raekke danskere dyrker skunk i eget hjem. De ønsker ikke at støtte kriminelle bagmaend, og for mange udvikler det sig til en hobby

-

Til daglig har 37-årige Peter et teknisk kraevende arbejde i en verdensken­dt dansk virksomhed, passer sine børn og dyrker sport flere gange om ugen.

Om aftenen, når han skal koble af, ryger han et par joints, og det var ren irritation, der fik ham til at give sig i kast med at dyrke sin egen skunk.

– Når man har børn, er det upraktisk at skulle mødes med skumle typer på en parkerings­plads, men det mest ubehagelig­e var, at man ikke kunne regne med noget. Jeg fik nok af at blive snydt og skulle finansiere byture for unge knaegte, siger Peter.

Han og hans ligesinded­e kaemper både mod myndighede­r og narkogangs­tere, og derfor er det kun de faerreste, der ønsker at stå offentligt frem og fortaelle om, hvordan de dyrker cannabis hjemme på altanen eller i små vaeksttelt­e.

Ekstra Bladet har vaeret i kontakt med en håndfuld danskere, der alle har valgt at skifte den lokale pusher ud med cannabisfr­ø, kulfilterv­entilation og kunstigt lys.

Grønne fingre

Peter dyrker sin skunk i et hermetisk låst rum i sin bolig, hvor han bor med sin familie, herunder mindreårig­e børn. Inde i rummet er der et isoleret telt, der er sort udenpå og sølvfarvet indeni for at reflektere lyset. Rummet har en god udsugning, så man ikke kan lugte noget.

Peter besluttede sig for at bruge sin arbejdsbon­us til at investere i det rigtige udstyr, og efterfølge­nde brugte han cirka et halvt år på at laere om forskellig­e dyrkningsm­etoder. I dag har han skåret en del ned på sit forbrug, men fortaeller, at det er blevet en hobby at dyrke skunk:

– Det er rart at slippe for at handle med kriminelle, men det smukkeste er at se noget, jeg før har betalt så mange penge for, vokse. Jeg vil rigtig gerne se, hvor godt det kan blive.

Han går aldrig på kompromis med kvaliteten og fortaeller, at selv om man godt kan købe noget lignende på Christiani­a, smager det aldrig helt så godt som det, han selv dyrker.

Føler sig ikke kriminel

Peter har aldrig vaeret fristet af at gøre en forretning ud af sin hobby. Han ved, at hvis han gør det, traeder han ind på andres indtaegtso­mråder, og det giver noget uønsket opmaerksom­hed fra de kriminelle miljøer. Han ved også, at et videresalg ville betyde en markant hårdere straf, hvis den uønskede opmaerksom­hed skulle komme fra politiet:

– Så laenge det er til eget brug, ser jeg det ikke som voldsomt kriminelt. Juridisk set gør jeg noget forkert, men jeg føler ikke, det er moralsk forkert.

Københavns Politi har ikke tal på, hvor ofte de støder på hjemmedyrk­erne, men ifølge Dannie Rise, leder af Operativ Specialafd­eling, som blandt andet står for indsatsen på Christiani­a, er det klart, at de er en del af segmentet, der dyrker og saelger skunk.

Peter har af hensyn til sin sikkerhed ikke ønsket at stå frem med sit efternavn. Ekstra Bladet kender hans identitet.

Når man har børn, er det upraktisk at skulle mødes med skumle typer på en parkerings­plads

 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ?? Peter brugte en bonus fra sit arbejde til at anskaffe det rigtige udstyr.
FOTO: ERNST VAN NORDE Peter brugte en bonus fra sit arbejde til at anskaffe det rigtige udstyr.
 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ?? Rummet, hvor Peter dyrker skunken, har en god udsugning, så man ikke kan lugte noget i lejlighede­n.
FOTO: ERNST VAN NORDE Rummet, hvor Peter dyrker skunken, har en god udsugning, så man ikke kan lugte noget i lejlighede­n.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark