Ekstra Bladet

Bedre løn, tak

- Rune Olsen Hyben Alle 100 Kastrup

Nu har det vaeret fremme igen, at der vil komme mangel på håndvaerke­re i fremtiden, og flere virksomhed­er tror, løsningen er at rykke deres virksomhed til udlandet. Men den eneste og bedste løsning er bedre løn- og pensionsvi­lkår for elever og udlaerte. Det er i virkelighe­den vejen frem.

Det er jo klart, at når unge mennesker, som er født ind i en arbejderfa­milie og har set bagsiden af disse fag samt de lave lønninger, samtidig ser advokater, bankfolk, laeger eller politikere som Løkke og har nogle virkelig gode lønninger samt en masse efterveder­lag, frynsegode­r og pensionsor­dninger, så er det jo klart, at de vaelger håndvaerke­rfag fra.

Og alle ved jo, at mange bliver fysisk nedslidte i en tidlig alder, da arbejdsvil­kårene i håndvaerke­rfag og blandt tjenere, hjemmehjae­lpere, sygeplejer­e, portører og så videre er ekstremt hårde.

Der er en advokat, der har valgt at gå på pension i en alder af 48 år, som har sagt sådan her: ’Bare det samme var tilfaeldet for dem med de nedslidend­e jobs – de har virkelig behov for pension omkring 50-års alderen. Men deres hyre er bare ikke fed nok til den slags opsparing.’

Det vaerste er, at hun har ret i, at det ikke er i orden, at fysisk nedslidte ikke har råd til pension i en tidligere alder eller ikke kan tilkendes førtidspen­sioner, når de har behov for det.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark