Ekstra Bladet

Unge raserede forsamling­shus

- DITTE O. LYNGE PRIVATFOTO dol@eb.dk

Det var ikke ’en rolig familiefes­t’, der blev holdt i Lynge Forsamling­shus.

Tre unge tog fredag aften fusen på de frivillige bag Lynge Forsamling­shus ved Sorø.

De havde lejet forsamling­shuset til en 'rolig familiefes­t med noget underholdn­ing', men i stedet blev forsamling­shuset brugt til en ungdomsfes­t, der gik helt amok. Og dagen efter kunne personalet finde huset helt ødelagt.

– De unge lejede huset af os og oprettede så en begivenhed på Facebook, hvor de inviterede alle med. Når folk så mødte op fredag, skulle de betale 130 kroner for at komme ind, så det har jo vaeret en skidesmart måde at gøre det på, fortaeller Lise Olsen, formand for Lynge Forsamling­shus, til Ekstra Bladet.

Efter klager fra beboere i området kom politiet og lukkede festen klokken to om natten. Det skriver sn.dk. På det tidspunkt var en person blev slået ned, og musikken var på det højeste, fortaeller Lise Olsen.

Opgav falske navne

Da de unge forlod området, var huset raseret.

– Der er smadret tre malerier og et taeppe, der er pletter over alt på borde og stole, og så er der blevet sparket op ad vaeggene. Det kommer til at koste mange penge at få lavet, så de har vaeret nogle rigtige banditter, lyder det fra formanden.

Det var en voksen mand, der i sin tid ringede og bad om at leje lokalet. De frivillige er normalt påpasselig­e med hvem, de lejer huset ud til, men manden virkede trovaerdig, da han troppede op for at hente nøglen til huset.

– Det hele har vaeret noget fup. Manden har opgivet falske navne og telefonnum­re, så vi har ikke kunnet få fat på ham siden. Efterfølge­nde har vi så fået en helt masse henvendels­er fra folk, der har informatio­ner i sagen, så nu kender vi identitete­n på de tre unge, fortaeller Lise Olsen.

 ?? FOTO: AP ??
FOTO: AP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark