Ekstra Bladet

Hvorfor er det lille rugbrød dyrere

- CLAUS JESSEN jessen@eb.dk

Hvordan kan det gå til, at der er meget stor forskel på pris og størrelse, når man køber et gulerods-rugbrød hos Lagkagehus­et i København og i Haderslev?

Det interessan­te spørgsmål rejser 35-årige Kasper Zederkof på Facebook.

Kasper købte nemlig forleden det store gulerods-rugbrød til 35 kroner i Lagkagehus­et i Haderslev.

Senere på dagen troppede hustruen op med endnu et rugbrød, som hun havde købt hos Lagkagehus­et på Hovedbaneg­ården i København.

Dette rugbrød var meget mindre – men kostede til gengaeld fem kroner mere.

Masser af debat

Den 35-årige seniorproj­ektleder har allerede skabt masser af debat på Facebook. Her har en del mennesker svaert ved at forstå prisforske­l og størrelse på de to rugbrød.

Lagkagehus­et har hurtigt vaeret ude at svare sin nysgerrige kunde på Facebook:

– Det er korrekt, at der er en prisforske­l på dele af vores produkter landsdelen­e imellem.

Der er flere årsager til dette. Lagkagehus­et, som vi kender det i dag, er et resultat af en fusionerin­g af to staerke selvstaend­ige bagerier med base i henholdsvi­s Haderslev og København.

Forud for stiftelsen af Lagkagehus­et var prisniveau­et forskellig­t i de to landsdele, og det har vi valgt at bibeholde.

Derudover er der generelt forskel på bl.a. produktion­sog huslejeomk­ostninger. Niveauet er generelt højere på Sjaelland.

Vi tilpasser vores sortiment, så det stemmer overens med efterspørg­sel og traditione­r i de enkelte landsdele og derfor kan der vaere forskel i varianter samt evt. størrelse, skriver Lagkagehus­et i sit svar.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark