Ekstra Bladet

FCK SKUFFEDE FAELT I SKOPJE

LAMMEDE LØVER: De danske mestre leverede en sløj indsats i den makedonske hovedstad og tabte 0-1 til Vardar i Champions League-kvalifikat­ionens 3. runde

- GISLE THORSEN gisle@eb.dk

FC København skal slide hårdt for at få Champions League-hymnen til at spille i København i denne saeson.

De danske mestre er i gevaldige europaeisk­e problemer og ligner ikke et hold, der er klar til at kaempe med i den fornemste europaeisk­e klubturner­ing.

FCK tabte efter en tandløs indsats i Skopje 0-1 til de makedonske mestre Vardar og skal op i et helt andet gear i returkampe­n.

Løverne havde meget svaert ved at skabe chancer og skal vaere tilfredse med, at de trods alt kun et bagud med et enkelt mål inden naeste uges opgør i København.

Til gengaeld kan Ståle Solbakken ikke vaere tilfreds med, hvad han så. Igen viste FCK defensive svagheder, og det var da også efter en stor københavns­k fejl, at Jonathan Balotelli midt i 2. halvleg blev matchvinde­r for Vardar.

Pierre Bengtssons dårlige clearing blev et perfekt oplaeg til den brasilians­ke angriber, der kynisk slog til og sørgede for, at Vardar-tilhaenger­e kunne forlade Nacionalna Arena Filip II Makedonski i højt humør.

Aldrig i gruppespil

Modsat var der grund til skuffelse hos de cirka 30 FCK-fans, der var på plads på det fine stadion, der om et par uger laegger graes til Super Cup-mødet mellem Real Madrid og Manchester United. Derfor – og også på grund af tilskuerpr­oblemer til kampen mod Malmö FF i sidste uge – var tilskuerka­paciteten skåret ned fra de normalt godt 33.000 til omkring 11.000 til højrisikok­ampen mod FC København.

De fremmødte makedonere sørgede dog alligevel for solid opbakning til de lokale helte, der aldrig har vaeret i et europaeisk gruppespil.

I 2013, 2014, 2016 og 2017 røg de ud allerede i Champions League-kvalifikat­ionens 2. runde.

Ikke med store nederlag, men 3-1-sejren over de svenske mestre i provinsbye­n Strumica var faktisk deres første gevinst i Europa i over ti år.

Den har givet Makedonien­s største og mest populaere klub tro på den europaeisk­e tilvaerels­e, men det var FCK, der fik første mulighed i en chancefatt­ig 1. halvleg i Skopje.

Ján Gregus fyrede i 3. minut et habilt langskud af, der tvang Filip Gacevski til at give et hjørnespar­k.

Verbic forsøgte

Makedonern­e overlod meget initiativ til de danske gaester og satsede i kampens indledning primaert på hurtige fremstød efter FCK-fejl.

De var dog sjaeldent farlige og havde svaert ved at true FCK i det etablerede spil, hvilket hang nøje sammen med, at Kvist og Gregus fik lukket godt ned for den brasilians­ke kreatør Juan Felipe.

Bedste Vardar-mulighed i 1. halvleg tilfaldt backen Hambartsum­yan i femte minut, men han headede over Robin Olsens mål, og der samme gjorde Jonathan Balotelli kort før pausen.

De danske mestre havde også vanskeligh­eder ved at spille sig igennem. Benjamin Verbic forsøgte, mens Youssef Toutouh igen havde det svaert.

Derfor blev Federico Santander og Andrija Pavlovic ikke sat i scene helt i front og udrettede absolut intet på egen hånd. Gregus’ tidlige langskud endte med at blive FCK’s eneste forsøg i 1. halvleg.

Helkikser af Thomsen

Det blev lidt bedre efter pausen, og Santander headede forbi, og Bengtsson skød forbi i 2. halvlegs indledning.

Vardar var taet på at komme i front i 55. minut, da Erik Johansson fejlbedømt­e en lang bold. Den svenske forsvarssp­iller nåede dog tilbage og fik ramt Balotellis afslutning så tilpas meget, at den gik lige forbi den ene opstander.

Ti minutter senere kunne den mørke brasilians­ke angriber dog juble efter at have bragt Vardar foran 1-0.

Pierre Bengtsson sparkede bolden lige ind på Verbic, så den sprang tilbage i FCKfeltet. Dér stod Balotelli fri, og han smadrede bolden forbi en chanceløse Robin Olsen.

Den hurtige angriber var heldig at få bolden, mens hans afslutning var der intet heldigt over.

Ståle Solbakken reagerede og sendte Nicolaj Thomsen og Pieros Sotiriou i aktion, men de var ikke i stand til at aendre kampbilled­et.

Thomsen lagde sidst i kampen op til en fin hovedstøds­mulighed til Santander, og den tidligere AaB’er fik selv efter tvivlsomt målmandssp­il en helt åben chance i overtiden, men symptomati­sk for FCK’s praestatio­n helkiksede han.

Nu skaebnen afgøres

Resultat var - set med FCKøjne – bedre end praestatio­nen, som var milevidt fra, hvad vi så i det meste af sidste saeson.

Københavne­rne har sagt farvel til markante profiler, der lyste op i sidste saesons Champions League-kampagne, og der mangler lige nu det lederskab, som Delaney, ’Zanka’ og Cornelius alle bragte.

Et nyt hierarki skal saette sig, og andre spillere traede i karakter, men det kommer til at tage tid, og tid har Ståle Solbakken ikke meget af i øjeblikket.

Det er nu, at FCK’s europaeisk­e skaebne afgøres.

Allerede onsdag skal Vardar besejres, hvis Champions League-drømmen skal holdes i live, og selv om kampen spilles i Parken, kan det bedømt på praestatio­nerne hidtil i denne saeson blive svaert nok for FC København…

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark